Βιβλιοπαρουσίαση

βιβλιοπαρουσίαση: ισπανικα

Ιστορία και Ανθολόγιο κειμένων της Σύγχρονης Ισπανικής Λογοτεχνίας

Νέα έκδοση του Κωνσταντίου Παλαιολόγου

Η ισπανική λογοτεχνία, μια από τις ελάχιστες που περνούν τα σύνορα της χώρας προέλευσης για να συναντήσουν ένα τεράστιο κοινό που μιλά την γλώσσα του πρωτοτύπου, είναι από τις πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα.

Τώρα, το βιβλίο Ιστορία και Ανθολόγιο κειμένων της Σύγχρονης Ισπανικής Λογοτεχνίας [20ός αιώνας] του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, καθηγητή ισπανικής λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – με την συστηματική μελέτη και την ανθολογία των σημαντικότερων Ισπανών συγγραφέων του 20ου αι.που περιέχει – αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο στην υπηρεσία αναγνωστών, βιβλιοθηκών και ακαδημαϊκών και πολιτιστικών κέντρων στην Ελλάδα.

Η ισπανική λογοτεχνία του 20ού αιώνα είναι µια από τις πιο σηµαντικές εθνικές λογοτεχνίες του περασµένου αιώνα σε παγκόσµιο επίπεδο. Από τον ισπανοαµερικάνικο Συµβολισµό, µέχρι τη Generación X, στα µέσα της δεκαετίας του ’90, οι Ισπανοί λογοτέχνες παρήγαγαν έργα διαχρονικά τα οποία, µέσω των µεταφράσεων, διαδόθηκαν, διαβάστηκαν και καταξιώθηκαν διεθνώς.

Ενδιάµεσα, όπως είναι φυσικό, υπήρξαν πολλοί και ενδιαφέροντες «σταθµοί» σε αυτό το εκατοντάχρονο ταξίδι, όπως η Γενιά του ’98, η Γενιά του ’14, η Γενιά του ’27, ο Κοινωνικός Ρεαλισµός της δεκαετίας του ’50 στην πεζογραφία και στην ποίηση, ο Πειραµατισµός της δεκαετίας του ’60, οι Νεότατοι Ποιητές ή η Νέα Πεζογραφία της δεκαετίας του ’80, για να αναφερθούµε στους πιο σηµαντικούς από αυτούς.

Η παρούσα ιστορία της ισπανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, η πρώτη που γράφεται στα ελληνικά, φιλοδοξεί να οργανώσει πάνω στο χαρτί τη δαιδαλώδη και πολύσηµη λογοτεχνική πραγµατικότητα της χώρας κατά τον περασµένο αιώνα, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα εκτενές δίγλωσσο (στο πρωτότυπο και σε ελληνική µετάφραση) ανθολόγιο µε κείµενα των σηµαντικότερων δηµιουργών της προαναφερθείσας περιόδου.

πηγή: Instituto Cervantes de Atenas

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

LOWER PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

LOWER PLACEMENT TEST

Click Here

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

Click Here

Ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις

Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές μας, που μας χαρίζουν σταθερά κάθε χρόνο  ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις του MICHIGAN PROFICIENCY και ECPE – MSU, σε χρόνο ρεκόρ (8μηνη προετοιμασία), χωρίς αποκλεισμούς και παρατάσεις σπουδών!!

ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...

Strong Testimonials form submission spinner.

Υποχρεωτικό Πεδίο

rating fields

ΑΓΓΛΙΚΑ ONLINE

ΓΑΛΛΙΚΑ ONLINE

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΤΑΛΙΚΑ ONLINE

Δείτε ακόμα...

γερμανικα online για ενηλικες
TIPS

7 Λόγοι για να μάθετε Γερμανικά Online

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πολλοί είναι εκείνοι που στο άκουσμα της γερμανικής γλώσσας θεωρούν ότι εκ των πραγμάτων είναι διαφορετική και ίσως δυσκολότερη από την Αγγλική γλώσσα ή τις κλασσικές λατινογενείς γλώσσες (Ιταλικά ,Ισπανικά, Γαλλικά).

Περισσότερα »