5 λόγοι που τα γαλλικά μαθήματα online βελτιώνουν τη ζωή

γαλλικά μαθήματα online για ενήλικες

Αφού έβαλες στόχο μια δεύτερη ξένη γλώσσα τότε θα σου πω ορισμένα πράγματα για την Γαλλική γλώσσα και τα γαλλικά μαθήματα, όπως, τι θα σου φέρει θετικό πέρα από το να επικοινωνείς σωστά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.  Το πρώτο ερώτημα είναι φυσικά «γιατί γαλλικά;».

Πολύ σωστά, κρίσιμο ερώτημα και χρειάζεσαι φυσικά μια ουσιαστική απάντηση.

Λοιπόν, πρώτα απ’ όλα βελτιώνεται το βιογραφικό σου με ένα δυνατό πτυχίο μιας και τα Γαλλικά είναι η γλώσσα που έχει εδραιωθεί και ομιλείται σε πάνω από 300.000.000 ανθρώπους σε όλο το κόσμο.

Η Γαλλία είναι εκτός των άλλων μία από τις ισχυρότερες χώρες στο κόσμο με την έβδομη οικονομία παγκοσμίως.  Πηγή_

Γιατί όμως να μάθουμε γαλλικά συγκεκριμένα;

Είναι δεδομένο ότι μαθαίνοντας μία ακόμη γλώσσα  βελτιώνεσαι ακόμα περισσότερο και αποκτάς μια ολοκληρωμένη εμπειρία.  Παρόλα αυτά όμως η ανάγκη στο να κάνεις μαθήματα γαλλικών είναι κατά την άποψή μας επιτακτική.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε 5 βασικά σημεία που αποδεικνύουν ότι όντως η εκμάθηση των γαλλικών σου αλλάζει την ζωή προς το καλύτερο.

1. Η εκμάθηση γαλλικών είναι μια σπουδαία στρατηγική για το αύριο της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας

Ας ξεκινήσουμε με κάτι πρακτικό – η Γαλλία αυτή τη στιγμή είναι μία τεράστια βιομηχανική χώρα με πολλές ευκαιρίες για δουλειά και καριέρα . Το προσόν της καλής γνώσης της Γαλλικής γλώσσας είναι σημαντικός παράγοντας ενδεχόμενης πρόσληψης!

Τα μαθήματα γαλλικών είναι στρατηγική επιλογή

Βέβαια δεν είναι όπως παλαιότερα που αν δεν μιλούσες τι γλώσσα θα είχες μεγάλο πρόβλημα, τώρα πλέον έχουν χαλαρώσει τα πράγματα.  Εν τούτοις όταν ακούν ότι μιλάς τι γλώσσα τους σε κοιτούν με θετικό μάτι.

Φυσικά εκτός της Γαλλίας υπάρχουν αρκετές χώρες οι οποίες έχουν τα γαλλικά ως βασική γλώσσα επικοινωνίας ή ακόμα και ως ενναλακτική. 

Για παράδειγμα δείτε το Βέλγιο και την Ελβετία ή τον Καναδά.  Ακόμα και στην Αφρικανική ήπειρο.

Συμπέρασμα αν κατέχεις τα Γαλλικά σίγουρα θα σου ανοίξουν πολλές πόρτες επαγγελματικών ευκαιριών και σε πολλά μέρη του κόσμου.

Άλλωστε έχει αποδειχθεί με μελέτες ότι τρεις είναι οι βασικές γλώσσες που ανοίγουν τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και αυτές είναι:

Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά και μετά έρχονται τα Ισπανικά και τα Ιταλικά.

2. Πλούσια Γαλλική Καλλιτεχνική Παράδοση

Γαλλικός Πολιτισμός, πίνακας Μονέ

Εδώ τι να πούμε, τα γνωρίζετε σχεδόν όλοι, η Γαλλία είναι μια χώρα με πλούσια παράδοση και πολιτισμό  και έχει αναδείξει ένα τεράστιο αριθμό καλλιτεχνών συνεισφέροντας τα μέγιστα σε ολόκληρο το πλανήτη.

Τι να πρωτοπεί κανείς για το Μολιέρο, τον Ουγκώ ή τον Βολταίρο, τον Ζολά και τόσους άλλους που γεμίζουν τις βιβλιοθήκες σε όλο το κόσμο.

Το να φτάσεις σε ένα επίπεδο που σου επιτρέπει να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις γαλλικά λογοτεχνικά βιβλία στην μητρική τους γλώσσα και χωρίς την παρέμβαση μεταφραστή, είναι ομολογουμένως μια μεγάλη κατάκτηση.

Γιατί έχεις την δυνατότητα να καταλάβεις τον συγγραφέα και να «μπεις» στο κείμενο. Πολλά και σπουδαία λογοτεχνικά έργα σε περιμένουν.

Να μιλήσουμε για εικαστικούς, εκεί τα «μεγαθήρια» όπως ο Μονέ, ο Μανέ ή ο Σεζάν με το δικό τους στυλ εμπλούτισαν τις πινακοθήκες του κόσμου.  Γενικά το θέμα εικαστικός πολιτισμός, στη Γαλλία, είναι μεγάλο και αξίζει την προσοχή όλων.

Αλλά και στη Σύγχρονη Γαλλία οι τέχνες έχουν την τιμητική τους, μην ξεχνάμε ότι τα βραβεία του παγκόσμιου κινηματογράφου «Φοίνικας» δίνονται στο Φεστιβάλ Κανών της Γαλλίας κάθε χρόνο.

Ποιος δεν γνωρίζει σύγχρονους Γάλλους ηθοποιούς όπως ο Λουί Ντε Φινές, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ή ο Αλαίν Ντελόν, που οι ταινίες τους έχουν αφήσει εποχή. 

Συμπέρασμα, τα Γαλλικά Μαθήματα θα βοηθήσουν στα μέγιστα για όσους αρέσει η ενασχόληση με τον πολιτισμό αυτής της χώρας.

Θα ανακαλύψεις το πόσα έχανες τόσο καιρό που δεν γνώριζες τι γλώσσα.

3. Ένας νέος τρόπος σκέψης και μια νέα προοπτική

Η εκμάθηση της γλώσσας θα σου δείξει τα κρυφά μονοπάτια στην καθημερινότητα των Γάλλων και θα σου αναδείξει πτυχές όπως

  • η κουλτούρα
  • ο τρόπος ζωής
  • καθώς και τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων που μιλούν αυτή τη γλώσσα

Στην πραγματικότητα, πιθανώς δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε έναν λαό από το να μάθετε τη γλώσσα που μιλούν .

Η Γαλλική Κουλτούρα και ο τρόπος ζωή

Η εκμάθηση γαλλικών θα σας επιτρέψει να δείτε τον κόσμο από την οπτική γωνία των γαλλόφωνων λαών. Και μέσα από τον φακό των γαλλόφωνων ΜΜΕ. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτή είναι μια πολύ μεγάλη και διαφωτιστική εμπειρία.

4. Η αναβάθμιση των ταξιδιωτικών εμπειριών

Φυσικά, ίσως ο πιο προφανής λόγος που μαθαίνουμε μια ξένη γλώσσα είναι να επικοινωνούμε με φυσικούς ομιλητές όταν ταξιδεύουμε εκεί.

Η Γαλλία είναι η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, προσελκύοντας πάνω από 80 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Στις κύριες τουριστικές περιοχές, πολλοί άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν στα αγγλικά. 

Αλλά μόλις αρχίσετε εξερευνάτε την ενδοχώρα τότε θα συναντήσεις την έλλειψη των αγγλικών. 

Οι περισσότεροι κάτοικοι της ενδοχώρας δεν κατέχουν άλλη γλώσσα πέραν της γαλλικής. Άρα τα γαλλικά μαθήματα θα σε βοηθήσουν στην άμεση επικοινωνία.

Επίσης στο κέντρο και στις λεπτομέρειες της καθημερινότητας θα συναντήσεις το ίδιο πρόβλημα.  Για παράδειγμα στα μικρά μαγαζιά, φούρνοι, κρεοπωλεία ή ακόμα και στην αγορά εισιτηρίων για τα ΜΜΜ.

Μιλώντας καλά γαλλικά στη Γαλλία , αφαιρείτε την ανάγκη να βασίζεστε στην αγγλική ικανότητα των ντόπιων. 

Και θα διαπιστώσετε ότι τα πάντα, από την παραγγελία σε ένα εστιατόριο μέχρι την αγορά εισιτηρίων γίνονται πολύ πιο εύκολα. 

Επιπλέον, θα κερδίσετε τον σεβασμό των ντόπιων για την προσπάθεια να μιλήσετε τη γλώσσα τους.

Αυτό θα κάνει τον χρόνο σας στη Γαλλία πολύ πιο εύκολο και απείρως πιο ευχάριστο.

5. Ένα εισιτήριο για έναν πολύ μεγαλύτερο κόσμο

Μερικοί Αγγλόφωνοι κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι άλλοι μαθαίνουν Αγγλικά μόνο για να μιλούν σε φυσικούς ομιλητές.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι μαθαίνουν Αγγλικά για να επικοινωνούν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Τα Αγγλικά τυχαίνει να είναι η καθιερωμένη διεθνής lingua franca.

Με τον ίδιο τρόπο, μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι η εκμάθηση γαλλικών είναι χρήσιμη μόνο στη Γαλλία . Φυσικά, τα γαλλικά είναι κοινή γλώσσα στο Βέλγιο και την Ελβετία, όπως και το Κεμπέκ στον Καναδά.

Όπως έχουμε επίσης αναφέρει, είναι μια από τις πιο ευρέως ομιλούμενες γλώσσες στην Αφρική. Και αν μπορείτε να μιλάτε και αγγλικά και γαλλικά, θα μπορείτε να επικοινωνείτε με ανθρώπους σε στο μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου.

Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο ταξιδεύετε, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείτε ότι, παρόλο που τα Αγγλικά είναι η πιο κοινή διεθνής γλώσσα, τα Γαλλικά είναι μια απίστευτα χρήσιμη γλώσσα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως το 2030, τα γαλλικά θα μιλούν πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι, ξεπερνώντας σε δημοτικότητα ακόμη και τα αγγλικά με ορισμένα μέρη.

Όπως έχετε δει, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε γαλλικά μαθήματα. Και ένα τελευταίο που δεν ανέφερα : Όταν μαθαίνετε γαλλικά, θα κάνετε επίσης πολλούς νέους φίλους από τη Γαλλία και άλλες γαλλόφωνες χώρες.

Και καλά Γαλλικά, αλλά γιατί online;

Πολύ σωστή παρατήρηση, αλλά η απάντηση χωρίζεται σε υποκατηγορίες.  Ας τις πάρουμε όμως με τη σειρά.

Πόσες φορές δεν έχεις πει τη φράση «δεν έχω χρόνο»; και εδώ στεκόμαστε. 

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί πολλές φορές να κάνουμε πολλά πράγματα στη διάρκεια της ημέρας.  Ο χρόνος λοιπόν να είναι απίστευτα «σφιχτός».

 Δεν είναι καλύτερα να κάνεις τα μαθήματα που χρειάζεσαι χωρίς να χάνεις χρόνο σε μετακινήσεις; 

Τι καλύτερο από το να αποφεύγεις την κίνηση το άγχος και τη ζέστη ή το κρύο, αναλόγως της εποχής, και αυτό το χρόνο να τον δίνεις απλόχερα σε εσένα;

Τα χρόνια της πανδημίας

Τα τελευταία χρόνια και λόγω της πανδημίας, μάθαμε να κάνουμε πράγματα που πριν δεν το φανταζόμασταν καν. 

Τα μαθήματα Online έδειξαν ότι οι σπουδαστές έχουν λιγότερο άγχος και είναι γενικά ποιο ξεκούραστοι την ώρα των μαθημάτων.

Πράγμα που σημαίνει ότι αφομοιώνουν πολλοί ποιο εύκολα και μαθαίνουν πολύ πιο γρήγορα και ξεκούραστα τη γλώσσα που έχουν επιλέξει.

OnlineΜαθήματα Γαλλικών

Ναι, προτείνουμε την μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας  Γαλλικά μαθήματα Online αλλά με τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ποιες είναι αυτές;

  1. Ο καθηγητής να είναι ζωντανά την ώρα του μαθήματος
  2. Η τάξη να είναι αποκλειστικά online και όχι υβριδική.  Ορισμένα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το κέρδος χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο.

Στην ουσία δηλαδή το τμήμα δεν είναι αμιγώς online αλλά γίνεται ταυτόχρονα μάθημα και στην φυσική τάξη.

Συνέπεια αυτού είναι οι μαθητές που κάνουν μάθημα online να είναι στην ουσία θεατές και να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων που βρίσκονται τετ α τετ με τον καθηγητή στη φυσική αίθουσα. 

Στο κέντρο μας αυτό δεν συμβαίνει. Η απόφασή μας ήταν να δημιουργήσουμε «καθαρόαιμα» τμήματα online και ο καθηγητής να αφοσιώνεται εκεί.

  • Πρόσβαση σε πλατφόρμα με τα μαθήματα που διδάσκονται, έτσι ώστε αν ο σπουδαστής χάσει για οποιονδήποτε λόγο το μάθημα να μπορεί να το κατεβάσει από την πλατφόρμα και να το παρακολουθήσει.

  • Αποστολή σημειώσεων από το φροντιστήριο στο προσωπικό mail του κάθε σπουδαστή. Έτσι αν έχουν εργασίες να μπορούν να τις στείλουν στο καθηγητή τους με ένα mail.

Αυτές είναι οι παράμετροι μιας σωστής online τάξης ώστε να αποδώσει ο σπουδαστής τα μέγιστα και να μην χάσει το χρόνο του άδικα, αλλάζοντας φροντιστήρια προκειμένου να μάθει μια ξένη γλώσσα.

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τζανέτος, τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τις προϋποθέσεις που αναφέρονται παραπάνω για την λειτουργία των online τάξεων.

Τα τμήματά μας είναι αυστηρά ολιγομελή ώστε να μην χάνεται η ποιότητα του μαθήματος και έτσι να μπορούμε να λέμε ότι δίνουμε στους σπουδαστές μας την καλύτερη εμπειρία ηλεκτρονικής διδασκαλίας ξένων γλωσσών.

Τα τμήματα Γαλλικών Online λειτουργούν όλο το χρόνο και παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια για την απόκτηση των πτυχίων Α1 – Β2 DELF & Γ1 – Γ2 DALF και με εγγύηση απόκτησης 100%

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα γαλλικά μαθήματα online ενηλίκων καλέστε τώρα στο 210 3304 535 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

LOWER PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

LOWER PLACEMENT TEST

Click Here

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

Click Here

Ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις

Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές μας, που μας χαρίζουν σταθερά κάθε χρόνο  ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις του MICHIGAN PROFICIENCY και ECPE – MSU, σε χρόνο ρεκόρ (8μηνη προετοιμασία), χωρίς αποκλεισμούς και παρατάσεις σπουδών!!

ΑΓΓΛΙΚΑ ONLINE

ΓΑΛΛΙΚΑ ONLINE

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΤΑΛΙΚΑ ONLINE

Δείτε ακόμα...

Τα 85 τμηματα πανεπιστημίων που χορηγούν απευθείας μεταπτυχιακό τίτλο | Η ενημέρωσή σου σε όλα τα θέματα που σε αφορούν | Τζανέτος Κέντρο ξένων γλωσσών Ενηλίκων
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

85 Τμήματα ΑΕΙ θα χορηγούν απευθείας τίτλο master στους αποφοίτους

85 Τμήματα 16 ελληνικών Πανεπιστημίων χορηγείται απευθείας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στους προπτυχιακούς αποφοίτους και στην αντίστοιχη ειδικότητα κι όχι προπτυχιακός τίτλος. Ο Νόμος για τα

Περισσότερα »

Επικοινωνία

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Email

info [at] tzanetos.eu

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 Τζωρτζ 26 Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα Τ.Κ. 106 82.