7 Βασικά σημεία για να επιλέξεις το ιδανικό φροντιστήριο Αγγλικών για Ενήλικες

γερμανικα-online-τζανετος

Τα  μαθήματα  Αγγλικών για ενήλικες είναι πλέον προτεραιότητα για όσους δεν έχουν κάποια επάρκεια ή θέλουν να ανεβάσουν το επίπεδό τους από Lower σε Proficiency.  Αφενός για την επαγγελματική ανέλιξη (μισθολογική, θέσης κλπ.) αφετέρου για την κατάθεση της πιστοποίησης  στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να διεκδικηθεί κάποια ανοικτή θέση εργασίας.

Η επιλογή του κέντρου ξένων γλωσσών είναι μια όχι και τόσο εύκολη υπόθεση.  Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα 7 βασικά στοιχεία που πρέπει να διαθέτει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και φυσικά ο καθηγητής που θα αναλάβει να σας οδηγήσει στην απόκτηση του πτυχίου.

Είναι 7 σημεία που συγκεντρώνοντας τα, θα αναδειχτεί η επιλογή ενός σοβαρού έμπειρου και έμπιστου Κέντρου Ξένων Γλωσσών για ενήλικες.

Αρχίζουμε από τα 3 εύκολα αναγνωρίσιμα στοιχεία, και μετά θα πάμε ποιο βαθιά στα επόμενα τέσσερα που αν μη τι άλλο θα καθορίσουν και την απόφασή σας.

Το ποιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών

Σημείο 1 – Εμπειρία στη διδασκαλία Αγγλικών για Ενήλικες

Η εμπειρία, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ένα βασικό στοιχείο που θα πρέπει να αναζητήσετε, είναι το στοιχείο εκείνο που θα σας βεβαιώσει ότι πριν από εσάς το κέντρο έχει διδάξει και έχει βοηθήσει στην απόκτηση πτυχίου Αγγλικών για Ενήλικες αρκετές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ακόμα σπουδαστές. Αυτό δείχνει την βαθιά γνώση του αντικειμένου, αλλά και την μεθοδικότητα και μεταδοτικότητα των καθηγητών που εργάζονται στο κέντρο ξένων γλωσσών. 

Η εμπειρία είναι που θα καθοδηγήσει τον υπεύθυνο προσωπικού του κάθε κέντρου, στο να επιλέξει το κατάλληλο διδακτικό προσωπικό.

Σε ένα τέτοιο κέντρο που η εμπειρία είναι πολυετής, θα συναντήσετε καθηγητές που εργάζονται και διδάσκουν κάτω από ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο, απόλυτα ελεγχόμενο από το φροντιστήριο.  Με ευέλικτα προγράμματα και υψηλά σκορ επιτυχίας σε όλα τα πτυχία.

Θα συναντήσετε δηλαδή ένα περιβάλλον το οποίο εκτός από φιλικό, έχει έτοιμες τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σας.  Εκεί θα πρέπει να δείξετε εμπιστοσύνη.

Η Εμπειρία είναι εκείνη που θα οδηγήσει στην εκπόνηση προγραμμάτων που προσφέρουν ταχύτατη εκμάθηση χωρίς χάσιμο χρόνου.  Η Εμπειρία είναι αυτή που θα βοηθήσει τον εκάστοτε καθηγητή να διαχειριστεί τους σπουδαστές ανάλογα με τις ανάγκες τους.  

Εμπειρία λοιπόν πρώτα απ’ όλα.

Σημείο 2 – Μεθοδικότητα

Η Μεθοδικότητα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι το «διαβατήριο» για την επιτυχία των Ενήλικων σπουδαστών στα Αγγλικά.  Η μεθοδικότητα βέβαια διακρίνεται εκτός την ημέρα των εξετάσεων, καθ’ όλη την διάρκεια των μαθημάτων.

Βοηθάει στην απόλυτη κατανόηση και γρήγορη αφομοίωση των Αγγλικών.

Τώρα γιατί επιμένουμε τόσο στην μεθοδικότητα; Μα είναι απλό, φανταστείτε να είστε σε ένα φροντιστήριο και να προσπαθείτε να μάθετε Αγγλικά σε τμήμα ενηλίκων χωρίς το τμήμα να χρησιμοποιεί δοκιμασμένες μεθόδους εκπαίδευσης.  Η τέλεια καταστροφή!

Η μεθοδικότητα ξεκινάει από το κέντρο ξένων γλωσσών ως επιχείρηση και καταλήγει στον υπεύθυνο σπουδών που θα δώσει την τελική έγκριση του σχεδίου μαθήματος, του τρόπου απαντήσεως στις ερωτήσεις-απορίες, την συχνότητα σημειώσεων στους σπουδαστές και ακόμα ακόμα τα βιβλία που θα χρησιμοποιηθούν.

Όλα τα παραπάνω είναι το Α και το Ω που θα κρίνουν το αποτέλεσμα, η σχέση σπουδαστή-καθηγητή και η σχέση σπουδαστή-κέντρου ξένων γλωσσών κρίνεται στην μεθοδικότητα που ακολουθείται από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών που θα επιλέξετε να εκπαιδευτείτε στην αγγλική γλώσσα.

Σημείο 3 – Καθηγητές Αγγλικών Πιστοποιημένοι

Εδώ είναι άλλο ένα βασικό στοιχείο επιλογής του κέντρου που θα εμπιστευθείτε. Η εκπαίδευση δηλαδή των καθηγητών που διαθέτει. Επιβεβλημένο στις μέρες μας να είναι πιστοποιημένοι με άδεια διδασκαλίας!

Εδώ δεν παίρνει «εκπτώσεις», ο καθηγητής αγγλικών για ενήλικες θα πρέπει να έχει την γνώση που επιβάλλεται για να διδάξει τις ηλικίες αυτές.  Ας μην ξεχνάμε ότι η εκπαίδευση ενηλίκων από μόνη της, σε όλες τις βαθμίδες, είναι μάθημα στις πανεπιστημιακές σχολές. 

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών πρέπει να στοχεύει στη λειτουργική γνώση της γλώσσας, την επικοινωνία, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση και τη δια βίου κατοχύρωσή της.

Οι καθηγητές μας μπορούν να παρέχουν στο κέντρο ξένων γλωσσών την εγγύηση της γνώσης και της ποιότητας, και στους σπουδαστές τα εχέγγυα για την πληρέστερη εκπαίδευση τους.

Ανακεφαλαιώνοντας, τα πρώτα 3 βασικά σημεία υπεροχής ενός φροντιστηρίου είναι:

  • Εμπειρία
  • Μεθοδικότητα
  • Καθηγητές Αγγλικών Πιστοποιημένοι

όπως περιγράφονται παραπάνω, είναι αυτά που θα δώσουν το 30-40% στο σύνολο του συγκριτικού για το που θα αποφασίσετε να προχωρήσετε.  Είναι στην ουσία τα σημεία «κορμός» και προσθέτοντας τα επόμενα τέσσερα, θα σας οδηγήσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα επιλογής.

Από εδώ και κάτω θα χρειαστεί την μέγιστη προσοχή σας.  Τα σημεία που περιγράφονται αναλύουν στην ουσία τον τρόπο διδασκαλίας καθώς και τα benefits που θα πρέπει να διαθέτει ένα σοβαρό και αξιόπιστο κέντρο ξένων γλωσσών για ενήλικες.

Γερμανικά για ενήλικες

Σημείο 4: Αγγλικά για Ενήλικες Online

Η άνοδος της online εκπαίδευσης και ειδικά αυτή της ξενόγλωσσης, ενώ προϋπήρχε αρκετά χρόνια, η μεγάλη πλειοψηφία σπουδαστών την γνώρισε στα χρόνια της καραντίνας.

Εκείνα δύο πρώτα χρόνια ειδικά, όλοι συμβιβαστήκαμε με τις καταστάσεις και προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα.

Ένα ήταν το στοίχημα, ότι η εκπαίδευση έπρεπε να συνεχιστεί και να είναι ακόμα  ποιοτικότερη λόγω των καταστάσεων.

Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών διαμορφώθηκαν ειδικές πλατφόρμες «τηλεαίθουσας» όπως  το Zoom και το Skype.Δημιουργήθηκε έτσι μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία για τους σπουδαστές.

Ειδικά την περίοδο αυτή ορισμένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ξεχώρισαν και άλλα απλά εμφάνισαν αδυναμίες ποιοτικής εκπαιδευτικής εμπειρίας προς τους σπουδαστές τους.

Είναι αυταπόδεικτο ότι, όπως σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, έτσι και στα κέντρα ξένων γλωσσών υπάρχουν οι καλοί επαγγελματίες που προσέχουν την παραμικρή λεπτομέρεια και οι επαγγελματίες εκείνοι που το πρώτο λόγο το έχει καθαρά το κέρδος.

Στην εκπαίδευση όμως αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει, και αυτό καλείστε να ανακαλύψετε.  Το κέντρο εκείνο που σας δίνει τις καλύτερες συνθήκες, που μπορεί να σας βοηθήσει και να προσαρμοστεί στις δικές σας ανάγκες. Εν τέλει, είναι το μέλλον σας.

Θα σας έχει γεννηθεί φυσικά το ερώτημα πως το ανακαλύπτεις, πως καταλαβαίνεις ότι το κέντρο διαθέτει άρτια Τμήματα Ενηλίκων για Αγγλικά Online.

Αυτό θα μπορούσατε να το μάθετε με 2-3 τρόπους όπως περιγράφουμε παρακάτω.

Ζητείστε από τον υπεύθυνο ενημέρωσης να μάθετε αν τα μαθήματα είναι αποκλειστικά online ή έχουν υβριδικό σύστημα

                Οι υβριδικές αίθουσες διδασκαλίας είναι οι αίθουσες που πραγματοποιούνται μαθήματα Αγγλικών για Ενήλικες σε φυσική τάξη και μέσω τηλεδιάσκεψης γίνεται ταυτόχρονα από τον ίδιο καθηγητή μάθημα αγγλικών online. Ο καθηγητής δηλαδή έχει 2 ειδών σπουδαστές, αυτοί που βρίσκονται εντός της φυσικής αίθουσας και εκείνους που είναι με απομακρυσμένη σύνδεση (online).

Τέτοιες αίθουσες πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο γιατί έχουν μεγαλύτερη κερδοφορία.  Είναι θεμιτό, αλλά έχουν  αποτέλεσμα εκπαίδευσης; Σίγουρα όχι!

Όταν ο καθηγητής έχει σπουδαστές εντός και εκτός αιθούσης, στην ουσία έχει σπουδαστές δύο ταχυτήτων.  Εκείνους που ο καθηγητής είναι ζωντανά μπροστά τους και μπορούν να απευθύνονται χωρίς την μεσολάβηση μιας οθόνης.  Και τους σπουδαστές που βρίσκονται σε άλλους χώρους εκτός αιθούσης (στο σπίτι, στην εργασία τους κλπ.) οι οποίοι έχουν αυτό ακριβώς το μειονέκτημα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Προτείνουμε ένα μεγάλο όχι στους μαθητές 2 ταχυτήτων. 

Συμβουλή: Ψάξτε το όσο το δυνατόν και πάρτε εγγυήσεις για αποκλειστική online αίθουσα εκμάθησης αγγλικών.

Γαλλικά για Ενήλικες

Σημείο 5: Εγγύηση Σπουδών

Η τελευταία 10ετή οικονομική κρίση, μας δίδαξε ότι τα χρήματά δεν βρίσκονται εύκολα και δεν πρέπει να χαλαλίζουμε ούτε ένα ευρώ.

Έτσι, η επιλογή ενός κέντρου ξένων γλωσσών θα πρέπει να βασίζεται και σ’ αυτό το σημείο.  Η Εγγύηση Σπουδών θεωρούμε ότι πρέπει να είναι στη λίστα με τα σημεία υπεροχής. 

Τι είναι όμως η Εγγύηση Σπουδών; Μήπως έτσι μπορώ να μην συμμετέχω και να απαιτώ από το φροντιστήριο να πάρω το πτυχίο μου;

Σαφώς και όχι! Η Εγγύηση σπουδών θα πρέπει να έχει χαρακτήρα βοήθειας στον σπουδαστή.  Θα πρέπει να είναι τι κίνητρο στον σπουδαστή έτσι ώστε να παρακολουθεί ανελλιπώς και ταυτόχρονα να είναι συνεπής σε εργασίες και homework.

Η Εγγύηση σπουδών όμως παίζει και τον ρόλο ενός καταπραϋντικού άγχους, είναι δηλαδή το στοιχείο που απελευθερώνει τον σπουδαστή από το άγχος των έξτρα χρεώσεων διδάκτρων σε περίπτωση που δεν μπορέσει να περάσει για κάποιο λόγο στις εξετάσεις Lower για Ενήλικες  ή Proficiency.

Έτσι το στοιχείο της Εγγύησης Σπουδών το θεωρούμε απαραίτητο και γι’ αυτό το καθιερώσαμε στο κέντρο μας και το προσφέρουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους σπουδαστές μας με βάση τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η παροχή Εγγύησης Σπουδών, φανερώνει την ποιότητα σπουδών που διαθέτει και την εμπιστοσύνη που έχει  το Κέντρο στους καθηγητές του.  Αλλά προπάντων τον σεβασμό στο κόπο και τα χρήματα των σπουδαστών.

Σημείο 6:  Ενναλακτικές – Ευελιξία – Προγραμματισμός

Ένα ακόμα δεδομένο στην Εκπαίδευση Αγγλικών για Ενήλικες είναι ότι οι σπουδαστές δεν έχουν όλοι το ίδιο ωράριο εργασίας ή σπουδών, ούτε τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν οι ανήλικοι μαθητές.

Έτσι, το κέντρο ξένων γλωσσών που θα επιλέξετε για τα Μαθήματα Αγγλικών θα πρέπει να είναι ευέλικτο.

Είναι άλλο ένα σημείο που θα πρέπει να προσέξετε, γιατί δείχνει την κατάλληλη γνώση προγραμματισμού και ευελιξίας στην εκπαίδευση ενηλίκων, ενός κέντρου.

Στην περίπτωση που θα απουσιάσετε (ειδικά από το τμήμα Αγγλικών Online), ζητήστε αν διατίθενται τα μαθήματα βιντεοσκοπημένα προκειμένου να μην χαθεί η διδακτική ημέρα.

Σημείο 7: Χρόνος απόκτησης πτυχίου

Ο χρόνος απόκτησης του πολυπόθητου πτυχίου Αγγλικών είναι βασικός παράγοντας επιλογής, καθώς υπάρχουν οι σπουδαστές που θέλουν να το αποκτήσουν μέσα σε ένα εκπαιδευτικό έτος διάρκειας 8 έως το πολύ 10 μηνών.

Και μια και αναφερόμαστε ειδικά στα Αγγλικά για ενήλικες ας δούμε ένα παράδειγμα:

Ο σπουδαστής είναι στο χαμηλό επίπεδο Αγγλικών και χρειάζεται να πάρει το Lower σε διάστημα 8 μηνών το πολύ και εν συνεχεία να αποκτήσει το Proficiency σε άλλο τόσο χρόνο, ή να κατέχει ήδη το Lower και σε 8 μήνες να  θέλει να αποκτήσει Proficiency.

Εδώ το Κέντρο θα πρέπει να το έχει προβλέψει και να μπορεί να ικανοποιήσει τους σπουδαστές του με 8μηνα  τμήματα αγγλικών για ενήλικες.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι για τους υποψήφιους του ΑΣΕΠ, όπου ο χρόνος είναι πιεστικά μικρός  2-3 μήνες και σε αυτό το διάστημα θα καλεστεί το κέντρο να προετοιμάσει τον σπουδαστή για ένα λεγόμενο «εύκολο» πτυχίο αγγλικών. Όπως για παράδειγμα το ToeicLanguageCert B2NOCN B2 ή το TIE.

Τα παραπάνω πιστοποιητικά αγγλικών δεν έχουν ημερομηνία λήξεως, είναι αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ και  συνδυαστικά προσφέρονται για εξετάσεις συνεχώς.

Εν κατακλείδι, ότι αφορά την ευελιξία, τα μοντέρνα και σύγχρονα κέντρα ξένων γλωσσών υποχρεούνται να δημιουργούν ευέλικτα τμήματα που να μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες.  Ούτως ή άλλως τα Αγγλικά Online για Ενήλικες είναι τμήματα που η πλειοψηφία των σπουδαστών τα αναζητά, είτε για 8μηνη φοίτηση, είτε στα λεγόμενα υπερταχύρρυθμα (Fast Track).

Κλείνοντας και συνοψίζοντας όλα τα προαναφερόμενα

Εμπειρία, μεθοδικότητα, διδακτικό προσωπικό, κατάρτιση, αποκλειστικά online τμήματα, εγγύηση σπουδών και ταχύτητα στην απόκτηση πτυχίου.

Αυτά είναι τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει ο κάθε σπουδαστής, προκειμένου η επιλογή του να είναι με 100% επιτυχία στις εξετάσεις που θα συμμετάσχει.

Στο κέντρο ξένων γλωσσών Τζανέτος, περισσότερα από 20 χρόνια, βάζουμε ως προτεραιότητα την ποιότητα σπουδών σε όλες τις Γλώσσες που διδάσκουμε  σε οποιοδήποτε επίπεδο. 

Δίνουμε έμφαση σε όλα τα παραπάνω σημεία και βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας.  Στηρίζουμε τις προσπάθειες των Σπουδαστών και χαιρόμαστε στις μεγάλες επιτυχίες που μας χαρίζουν διαχρονικά.

Στην επιλογή Αγγλικά Online δείτε τι προσφέρουμε και κρίνετέ μας με τα αυστηρότερα κριτήρια.

Διαβάστε τις κριτικές των σπουδαστών μας και ρωτήστε μας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να μας καλέσετε στο 210 3304 535

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

LOWER PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

LOWER PLACEMENT TEST

Click Here

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

Click Here

Ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις

Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές μας, που μας χαρίζουν σταθερά κάθε χρόνο  ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις του MICHIGAN PROFICIENCY και ECPE – MSU, σε χρόνο ρεκόρ (8μηνη προετοιμασία), χωρίς αποκλεισμούς και παρατάσεις σπουδών!!

ΑΓΓΛΙΚΑ ONLINE

ΓΑΛΛΙΚΑ ONLINE

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΤΑΛΙΚΑ ONLINE

Δείτε ακόμα...

Τα 85 τμηματα πανεπιστημίων που χορηγούν απευθείας μεταπτυχιακό τίτλο | Η ενημέρωσή σου σε όλα τα θέματα που σε αφορούν | Τζανέτος Κέντρο ξένων γλωσσών Ενηλίκων
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

85 Τμήματα ΑΕΙ θα χορηγούν απευθείας τίτλο master στους αποφοίτους

85 Τμήματα 16 ελληνικών Πανεπιστημίων χορηγείται απευθείας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στους προπτυχιακούς αποφοίτους και στην αντίστοιχη ειδικότητα κι όχι προπτυχιακός τίτλος. Ο Νόμος για τα

Περισσότερα »

Επικοινωνία

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Email

info [at] tzanetos.eu

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 Τζωρτζ 26 Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα Τ.Κ. 106 82.