5 μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να μάθεις χωρίς άγχος μια ξένη γλώσσα

ξένες γλώσσες για ενήλικες

Μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα

Η ενασχόληση με οποιαδήποτε  ξένη γλώσσα σημαίνει επένδυση σε χρόνο και χρήμα.  Έτσι κρίναμε απαραίτητο να σημειώσουμε τα πέντε βασικά στοιχεία που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όταν έχεις αποφασίσει να προχωρήσεις στην εκμάθηση της  ξένης γλώσσας που σε ενδιαφέρει.

Πιστεύουμε ότι μετά από την ανάγνωση αυτού του άρθρου θα νιώσεις περισσότερο σιγουριά ότι μπορείς να μάθεις την γλώσσα που επιθυμείς αλλά και να είσαι από εκείνους που θα την κατακτήσουν με ευκολία.

Φυσικά θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σου μαθησιακά και υποστηρικτικά κατά τη διάρκεια αυτού του όμορφου ταξιδιού!

Τα πέντε βασικά σημεία που πρέπει να θυμάσαι για να κατακτήσεις την κορυφή!

1. Οι δυσκολίες είναι για τους δυνατούς.

Το γνωστό ρητό λέει ότι: «αν δεν κάνεις λάθη, δεν μαθαίνεις ποτέ». Αλήθεια, πόσες φορές το άκουσες; Ναι, είναι γεγονός, κανένας άνθρωπος σε ολόκληρο το κόσμο δεν μπορεί να μάθει κάτι, το οτιδήποτε, χωρίς να κάνει λάθη.

Ο μόνος τρόπος να μην κάνεις λάθη είναι να μην κάνεις τίποτα.

Έτσι και στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, η βελτίωση έρχεται σταδιακά και κορυφώνεται με την κατάκτηση του προσωπικού σου στόχου.

Είναι το ίδιο εύκολο ή δύσκολο σαν τις πρώτες ημέρες που μάθαινες ποδήλατο, έτσι και οι ξένες γλώσσες, θέλουν υπομονή, επιμονή και με την μέθοδο που αναπτύσσουμε στο κέντρο ξένων γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ, όλα θα έρθουν εκεί που θέλεις, στην επιτυχία της απόκτησης του πτυχίου!

2. Η ξένη γλώσσα που έχεις επιλέξει υπάρχει παντού!

Υπάρχουν έμμεσοι τρόποι να εξασκηθείς έξω και πέρα από το διδακτικό πρόγραμμα;

Α. Παρακολούθησε ταινία που σου αρέσει στη γλώσσα που μαθαίνεις και βγάλε τους υπότιτλους.  Στην αρχή βέβαια αυτό θα σε δυσκολέψει, στη πορεία όμως αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι, στην αρχή λέξεις, μετά προτάσεις και στο τέλος όλους τους διαλόγους του σεναρίου.

Β. άκουσε τραγούδια και προσπάθησε να τα μεταφράσεις στο μυαλό σου για να καταλάβεις τι λένε.

Γ. διάβασε μέσα στο διαδίκτυο ξένες εφημερίδες στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει. Μην απογοητεύεσαι όλα στην αρχή είναι λίγο δύσκολα. Με τη βοήθεια ενός άρτιου λεξικού θα είναι σαν παιχνίδι.

Συμπέρασμα ότι θέλεις να μάθεις μπορείς να το μάθεις ποιο εύκολα με την συχνότητα της άσκησης.  Κάνε πολλά περισσότερα από ότι σου δίνουμε μέσα στις ηλεκτρονικές ή φυσικές αίθουσες του κέντρου μας.  Αναπτύξτε με αυτό το τρόπο την κατανόηση της ξένης γλώσσας μέσα από πραγματικές καταστάσεις.

3. Κουβέντιασε με τον εαυτό σου

Είναι πολύ καλό να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου αυτά που μαθαίνεις.  Θυμήσου, πόσες φορές σε έβαλαν να γράφεις μία λέξη για να μάθεις να την χειρίζεσαι, όταν ήσουν παιδί ακόμα;

Ε κάτι τέτοιο, μόνο που τώρα η γραφή μετατρέπεται σε άκουσμα, το δικό σου άκουσμα.  Μίλα με τον εαυτό σου, είναι ο μόνος που δεν πρόκειται να σε σταματήσει και κυρίως δεν κουράζεται να σε ακούει.

Όσο περισσότερο μιλάς, τόσο το καλύτερο και αν έχεις και άλλους να σε ακούνε και να σου απαντούν (π.χ. η ομάδα της αίθουσας) τότε χίλιες φορές καλύτερα.

Ξεκινήστε σε μια ομάδα με απλές ερωτήσεις και σιγά-σιγά κάντε όλοι μαζί μια συζήτηση.

Στόχος να σκέφτεσαι με βάση τη νέα γλώσσα που μαθαίνεις, έτσι ώστε να αρχίσεις να την βιώνεις.  Ξεκίνα με ελάχιστα λεπτά στην αρχή και η γλώσσα θα λυθεί από μόνη της, θα το δεις.

4. Κάνε το ποιο εύκολο, με άλλον ένα φίλο ή φίλη

Ναι είναι γεγονός και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αν είσαι με ένα φίλο ή μια φίλη με κοινά ενδιαφέροντα επάνω στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ ποιο εύκολα.  Μπορεί ο ένας να βοηθήσει τον άλλον χτίζοντας την κατανόηση τη σύνταξη αλλά και το λεξιλόγιο της γλώσσας που μαθαίνετε, μαζί. Γι αυτό είναι σημαντικό να είσαι σε τάξεις ψηφιακές ή κανονικές με άτομα που είναι κοντά στα δικά σου ενδιαφέροντα.

5. Το 3πτυχο της επιτυχίας –  Υπομονή,  επιμονή και εξάσκηση.

Αυτό βέβαια καλό ακούγεται θα μου πεις αλλά δύσκολα το κάνεις πράξη. 

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας θέλει υπομονή, επιμονή και κυρίως εξάσκηση.

Στο κέντρο μας θα σας βοηθήσουμε να κατακτήσετε την ξένη γλώσσα που θέλετε να μάθετε με όσο το δυνατό ευκολότερο τρόπο.  Άλλωστε χιλιάδες σπουδαστές μας τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα.

Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό και οι συνεργάτες μας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων. 

Οι επιτυχίες μας τόσα χρόνια τώρα καθώς και οι κριτικές που λαμβάνουμε είναι αν μη τι άλλο η απόδειξη ότι μαζί μας θα τα καταφέρεις και θα κάνεις «κτήμα» σου τη γλώσσα που έχεις επιλέξει.

Για Αγγλικά online, Γαλλικά online, Γερμανικά online, Ισπανικά online, Ιταλικά online και Ιαπωνικά online ένας είναι ο δρόμος της επιτυχίας το κέντρο ξένων γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ

Στα online τμήματα τα μαθήματα γίνονται εξ ολοκλήρου σε ψηφιακή τάξη και δεν συνδέονται με την φυσική.  Πετυχαίνοντας έτσι ένα διαδικτυακό μάθημα με τον καθηγητή να είναι αφιερωμένος  σε εσένα, την ολιγομελή Online τάξη και μόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα καθώς και την περίοδο εγγραφών συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας στο 210 3304 535

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

LOWER PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

LOWER PLACEMENT TEST

Click Here

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

Click Here

Ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις

Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές μας, που μας χαρίζουν σταθερά κάθε χρόνο  ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις του MICHIGAN PROFICIENCY και ECPE – MSU, σε χρόνο ρεκόρ (8μηνη προετοιμασία), χωρίς αποκλεισμούς και παρατάσεις σπουδών!!

ΑΓΓΛΙΚΑ ONLINE

ΓΑΛΛΙΚΑ ONLINE

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΤΑΛΙΚΑ ONLINE

Δείτε ακόμα...

Γερμανικά για ενήλικες - Τζανέτος
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νέα Καλοκαιρινά Τμήματα Γερμανικών  Online για ενήλικες  Ιούνιος 2024

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών για ενήλικες ΤΖΑΝΕΤΟΣ ανακοινώνει την έναρξη νέων καλοκαιρινών τμημάτων Γερμανικών για ενήλικες! Πληροφορίες Τμημάτων Γερμανικά Μαθήματα Online | Επίπεδο: Α1 –

Περισσότερα »
καλοκαιρινά τμηματα Γαλλικών online για ενήλικες
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Εκπαιδευτική Αξία της Επίσκεψης Στο Παρίσι Εν όψη των Ολυμπιακών Αγώνων

Η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι δεν αποτελεί μόνο μια συναρπαστική ευκαιρία για τους αθλητές, αλλά και μια μοναδική περίσταση για τους εκπαιδευόμενους

Περισσότερα »
Τα 85 τμηματα πανεπιστημίων που χορηγούν απευθείας μεταπτυχιακό τίτλο | Η ενημέρωσή σου σε όλα τα θέματα που σε αφορούν | Τζανέτος Κέντρο ξένων γλωσσών Ενηλίκων
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

85 Τμήματα ΑΕΙ θα χορηγούν απευθείας τίτλο master στους αποφοίτους

85 Τμήματα 16 ελληνικών Πανεπιστημίων χορηγείται απευθείας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στους προπτυχιακούς αποφοίτους και στην αντίστοιχη ειδικότητα κι όχι προπτυχιακός τίτλος. Ο Νόμος για τα

Περισσότερα »

Επικοινωνία

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Email

info [at] tzanetos.eu

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 Τζωρτζ 26 Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα Τ.Κ. 106 82.