Ποιο είναι το πιο εύκολο Πτυχίο Αγγλικών για ενήλικες

Το ποιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών

Το πρόβλημα!

Ποιο είναι το πιο εύκολο Πτυχίο Αγγλικών για ενήλικες; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η γνώση των ξένων γλωσσών είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την εύρεση εργασίας, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα, για πολλές προκηρύξεις, το πτυχίο για μια ξένη γλώσσα είναι το προσόν που κάνει τη διαφορά.

Αν, λοιπόν, θέλετε να επιτύχετε στην επόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ έχει έρθει η στιγμή για να αποκτήσετε ένα εύκολο πτυχίο αγγλικών για ενήλικες.

 

Ποια είναι τα μόρια που δίνουν

Ωστόσο, στην αναζήτησή σας για το ποιο είναι το πιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών, δεν θα πρέπει να αμελήσετε να ελέγξετε αν είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ.  Μόνο αυτά τα πτυχία θα σας δώσουν τα επιπλέον μόρια για τη γνώση της ξένης γλώσσα.

Η μοριοδότηση που δίνεται για τις αποδεδειγμένες γνώσεις ξένων γλωσσών είναι η παρακάτω:

 • Άριστη γνώση  έως δύο ( 2) ξένων γλωσσών:   επτά (7) μονάδες για  κάθε μία (1) εξ αυτών.
 • Πολύ καλή γνώση έως δύο (2) ξένων γλωσσών:  πέντε (5) μονάδες για κάθε μία (1) εξ αυτών.
 • Καλή γνώση έως δύο (2) ξένων γλωσσών :  τρεις (3) μονάδες για κάθε μία (1) εξ αυτών.
 • Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου):  τέσσερις (4) μονάδες.

 

Συμπέρασμα

Για κάθε ένα από αυτά τα επίπεδα, υπάρχουν διάφορα πτυχία γλωσσομάθειας αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ.

Βέβαια, κάθε ένα από αυτά έχει τις ιδιαιτερότητές του και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Έτσι, καλό θα ήταν να βρείτε ένα εύκολο πτυχίο αγγλικών για ενήλικες, ώστε να καταφέρετε να το αποκτήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις επιλογές σας για το ποιο είναι το πιο εύκολο πτυχίο αγγλικών για ΑΣΕΠ.  Δείτε ποιες είναι οι απαιτήσεις που έχει το καθένα από αυτά, όπως και τον τρόπο εξέτασής τους, και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες.

Ποιο είναι το πιο Εύκολο Πτυχίο Αγγλικών για ΑΣΕΠ

Αν, λοιπόν, αναζητείτε το πιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών Proficiency ή Lower, οι επιλογές σας είναι τα τέσσερα πτυχία:

 1. TOEIC
 2. LanguageCert B2
 3. NOCN B2
 4. TIE

TOEIC - Πτυχίο Αγγλικών για Ενήλικες

1. TOEIC

Το TOEIC, ή αλλιώς Τest of English for International Communication, είναι ένα πτυχίο αγγλικών που μετρά τις γνώσεις σου στα Αγγλικά. Δηλαδή, στις εξετάσεις για αυτό το πτυχίο δεν μπορείς να αποτύχεις, μιας και ο τελικός σου βαθμός θα δείξει πόσο καλά γνωρίζεις τη γλώσσα. Για το λόγο αυτό, θεωρείται από πολλούς το πιο εύκολο πτυχίο αγγλικών για ενήλικες. Πιο συγκεκριμένα,

 • 405-500 βαθμοί ισοδυναμούν με μέτρια γνώση αγγλικών (Β1),
 • 505-780 βαθμοί ισοδυναμούν με καλή γνώση αγγλικών (Β2),
 • 785-900 βαθμοί ισοδυναμούν με πολύ καλή γνώση αγγλικών (C1), και
 • 905-990 βαθμοί ισοδυναμούν με άριστη γνώση αγγλικών (C2).

 

Πολύ χρήσιμο πτυχίο

Το TOEIC είναι ένα πολύ χρήσιμο πτυχίο μιας και αναγνωρίζεται τόσο από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, αυτό το πτυχίο είναι ιδανικό αν ενδιαφέρεστε για σπουδές στο εξωτερικό, μιας και συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα όλων των πανεπιστημίων.

Το TOEIC δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ωστόσο, αν έχετε βελτιωθεί στα αγγλικά και χρειάζεστε έναν μεγαλύτερο βαθμό, τότε μπορείτε εύκολα να εξεταστείτε ξανά. Το πτυχίο αυτό έχει εξετάσεις που διεξάγονται κάθε εβδομάδα και έχετε τα αποτελέσματα μέσα σε 5 εργάσιμες μέρες. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να το δώσετε μόνο μία φορά το μήνα. Το TOEIC είναι ένα πολύ χρήσιμο πτυχίο, μιας και είναι η καλύτερη επιλογή για όσους αναζητούν ποιο είναι το καλύτερο πτυχίο Αγγλικών για ΑΣΕΠ.

Οι εξετάσεις για το TOEIC χωρίζονται σε δύο μέρη, το listening comprehension και το reading comprehension.

 

Το listening comprehension διαρκεί 45 λεπτά και οι ερωτήσεις διαμορφώνονται ως εξής:

 • 10 ερωτήσεις τύπου photography’s,
 • 30 ερωτήσεις τύπου questions-response,
 • 30 ερωτήσεις τύπου short conversations, και
 • 30 ερωτήσεις τύπου short talks.

 

Το reading comprehension διαρκεί 75 λεπτά και οι ερωτήσεις διαμορφώνονται ως εξής:

 • 40 ερωτήσεις τύπου incomplete sentences,
 • 12 ερωτήσεις τύπου incomplete texts, και
 • 48 ερωτήσεις τύπου reading comprehension.

Έτσι, αν αναζητείτε το ποιο είναι το πιο εύκολο πτυχίο αγγλικών για ΑΣΕΠ, το TOEIC είναι σίγουρα μια από τις επιλογές σας.

Εύκολο Πτυχίο Αγγλικών - LanguageCert

2. LanguageCert B2

Το LanguageCert είναι ένας φορέας που πιστοποιεί τις γλωσσικές ικανότητες των σπουδαστών. Οι εξετάσεις για το LanguageCert international ESOL είναι αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ. Αν αναζητείτε το πιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών Proficiency ή Lower, έχετε κατά νου ότι το LanguageCert παρέχει πιστοποίηση για όλα τα επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να εξεταστείτε για τα παρακάτω πτυχία:

 • LanguageCert B1 (μέτρια γνώση αγγλικών)
 • LanguageCertB2 (καλή γνώση αγγλικών)
 • LanguageCert C1 (πολύ καλή γνώση αγγλικών)
 • LanguageCert C2 (άριστη γνώση αγγλικών)

 

Αναλυτικά

Οι εξετάσεις για το LanguageCert είναι κατάλληλες για ενήλικες, μιας και δεν βασίζονται σε ερωτήσεις γραμματικής και λεξιλογίου. Ωστόσο, απαιτούν καλή απόδοση στην έκθεση. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης όμως, έχετε τη δυνατότητα να συμβουλευτείτε ένα αγγλο-αγγλικό λεξικό. Η βάση επιτυχίας για αυτό το πτυχίο είναι 50%. Με αυτό τον τρόπο, το LanguageCert είναι το πιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών Proficiency, καθώς σας απαλλάσσει από τις δύσκολες ερωτήσεις γραμματικής.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όμως που έχει το LanguageCert είναι ότι τα γραπτά και τα προφορικά είναι ανεξάρτητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μπορείτε να προετοιμαστείτε και να δώσετε μόνο τη μία ενότητα. Επίσης, αν κοπείτε σε μία από τις δύο εξετάσεις, θα χρειαστεί να εξεταστείτε μόνο σε αυτή που κοπήκατε. Για να ισχύει το LanguageCert στο ΑΣΕΠ θα πρέπει να έχετε περάσει και τις δύο ενότητες. Ωστόσο, αν αναρωτιέστε ποιο είναι το πιο εύκολο πτυχίο αγγλικών για ΑΣΕΠ, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σας.

 

Εξετάσεις & ώρες Μαθημάτων

Όσον αφορά στη συχνότητα των εξετάσεων, οι εξετάσεις για το LanguageCert πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα στην Αθήνα. Αν αποτύχετε σε μια από τις δυο ενότητες, μπορείτε να επανεξετασθείτε εντελώς δωρεάν. Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, θα έχετε τα αποτελέσματα στα χέρια σας σε 4-6 εβδομάδες.

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τζανέτος, η προετοιμασία σας για το LanguageCert B2 περιλαμβάνει 32 ώρες, στην περίπτωση που περάσετε το ΔΩΡΕΑΝ εδώ: Lower evaluation test με 65% και άνω.

Αντίστοιχα, η προετοιμασία για το LanguageCert C2 περιλαμβάνει 40 ώρες, στην περίπτωση που περάσετε το ΔΩΡΕΑΝ εδώ: Proficiency evaluation test με 65% και άνω. Το πτυχίο αυτό αποτελεί μια από τις καλύτερες ας επιλογές, αν ψάχνετε για το ποιο είναι το πιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών.

Nocn - National Open College Network

3. NOCN B2

To NOCN, ή αλλιώς National Open College Network, έχει σχεδιαστεί για τους σπουδαστές που δεν έχουν τα Αγγλικά ως μητρική γλώσσα. Το NOCN θεωρείται πως είναι το πιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών για ενήλικες, αφού έχει ποσοστό επιτυχίας κοντά στο 90% τόσο για το επίπεδο Β2 όσο και επίπεδο C2. Οι εξετάσει για το NOCN περιλαμβάνουν τα εξής επίπεδα αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ:

 • NOCN Entry Level Certificate in ESOL international (B1)
 • NOCN Level 1 Certificate in ESOL international (B2)
 • NOCN Level 2 Certificate in ESOL international (C1)
 • NOCN Level 3 Certificate in ESOL international (C2)

 

Αναλυτικά

Η εξέταση για το NOCN γίνεται με τη μορφή πολλαπλών επιλογών, όπου κάθε ερώτηση έχει 3 πιθανές απαντήσεις. Αυτό έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι αποκλείει τις ερωτήσεις-παγίδες που συνήθως κρύβονται στις 4 απαντήσεις. Έτσι, το NOCN γίνεται η καλύτερη επιλογή για όλους όσους αναζητούς το πιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών.

Πιο αναλυτικά, η εξέταση περιλαμβάνει τα παρακάτω μέρη:

 1. Listeningpart – περιλαμβάνει 3 τμήματα και συνολικά 31 ερωτήσεις. Κατά την εξέταση, το listening ακούγεται 2 φορές. Επιπλέον, υπάρχει και κενό 2 λεπτών μεταξύ των τμημάτων της εξέτασης. Η βάση για το listening είναι 16/31.
 2. Readingpart – περιλαμβάνει 4 κείμενα και συνολικά 31 ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις αφορούν το νόημα του κειμένου, τη γραμματική, και το συντακτικό. Η βάση για το reading είναι 16/31.
 3. Writingpart – περιλαμβάνει δύο ασκήσεις writing. Η βάση για το writing είναι 13/24.
 4. Speakingpart – περιλαμβάνει 3 μέρη. Η εξέταση πραγματοποιείται από έναν εξεταστή. Το πρώτο μέρος αφορά τις προσωπικές πληροφορίες του σπουδαστή, και το δυο επόμενα μέρη είναι μια συζήτηση πάνω σε καθημερινά θέματα και roleplay. Η βάση για το speaking είναι 17/33.

Το NOCN πλέον θεωρείται από πολλούς το πιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών Proficiency.

TIE σε 2 Μήνες αναγνωρισμένο από ΑΣΕΠ

4. TIE

Το TIE είναι από τα πιο καινοτόμα πτυχία γλωσσομάθειας, το οποίο παρέχεται από τον οργανισμό OFUQUAL και είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ.

Το TIE περιλαμβάνει εξέταση σε όλες τις κλασικές ενότητες που εξετάζουν όλα τα πτυχία. Ωστόσο, στο TIE χωρίζονται σε δύο μέρη, στο spoken TIE exam και στο written TIE exam. Επιπλέον, η πιστοποίηση που παρέχει το πτυχίο είναι διαβαθμισμένη.  Αυτό σημαίνει πως αν ο σπουδαστής τα πάει καλά ενδεχομένως να λάβει πιστοποίηση για μεγαλύτερο επίπεδο από αυτό που στόχευε.

Για το λόγο αυτό, το TIE είναι μια καλή επιλογή, αν ψάχνετε το ποιο είναι το πιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών.

 

Τι κάνει την διαφορά

Αυτό που κάνει το TIE όμως να ξεχωρίζει είναι ότι ο σπουδαστής θα εξεταστεί σε υλικό από το οποίο έχει προετοιμαστεί από πριν. Δηλαδή, ο σπουδαστής μαζί με τη βοήθεια του καθηγητή του ολοκληρώνει μια έρευνα κι επιλέγει να διαβάσει ένα βιβλίο στα Αγγλικά. Το βιβλίο θα έχει βαθμό δυσκολίας, ανάλογα με το επίπεδο που στοχεύει. Επιπλέον, πρέπει να βρει μια είδηση από δύο διαφορετικές πηγές. Όλα αυτά, απαρτίζουν το TIE Logbook, από το οποίο θα εξεταστεί τυχαία.

Οι εξετάσεις για το TIE πραγματοποιούνται κάθε μήνα. Αν δεν περάσετε το ένα από τα δύο μέρη της εξέτασης, σας δίνει τη δυνατότητα να δώσετε ξανά, εντελώς δωρεάν.  Επίσης, αν αποτύχετε μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά εντός 2 μηνών με μειωμένα δίδακτρα. Αυτή η διευκόλυνση κάνει το TIE ένα από το πιο ευέλικτα κι εύκολα πτυχία αγγλικών για ενήλικες.

 

ΤΙΜΕΣ για ΔΙΔΑΚΤΡΑ & ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ

1. Lower – Αγγλικά για Ενήλικες Γρήγορα και Οικονομικά

Κόστος διδάκτρων: 290,00 ευρώ με προεξόφληση.

Εκπαιδευτικό υλικό: Δωρεάν.

Εξέταστρα από 150,00 ευρώ ανάλογα με το test επιλογής.

 

Κράτηση Θέσης για τα Νέα Τμήματα Lower για ενήλικες

1ο ΒΗΜΑ:  Συμπληρώστε το Δωρεάν online Lower placement test βλ. εδώ

2ο ΒΗΜΑ:   Κλείνετε ραντεβού για προσωπική ενημέρωση από καθηγητή μας.

3ο ΒΗΜΑ:  Εγγραφή στο κέντρο μας ή τηλεφωνικώς στο 210-3304535 ή μέσω e- mail στο [email protected]

2. Proficiency – Αγγλικά για Ενήλικες Γρήγορα και Οικονομικά

Κόστος διδάκτρων: 330,00 ευρώ με προεξόφληση.

Εκπαιδευτικό υλικό: Δωρεάν.

Εξέταστρα από 150,00 ευρώ ανάλογα με το test επιλογής.

 

Κράτηση Θέσης για τα Νέα Τμήματα Proficiency για ενήλικες

1ο ΒΗΜΑ:  Συμπληρώστε το Δωρεάν online Proficiency placement test βλ. εδώ

2ο ΒΗΜΑ:   Κλείνετε συνάντηση για προσωπική ενημέρωση από καθηγητή μας.

3ο ΒΗΜΑ:  Εγγραφή στο κέντρο μας ή τηλεφωνικώς στο 210-3304535 ή μέσω e- mail στο [email protected]

Για το πιο Εύκολο πτυχίο Αγγλικών για Ενήλικες Επιλέγω Τζανέτο

Γιατί να Επιλέξετε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τζανέτος

Όπως αντιλαμβάνεστε, η σωστή προετοιμασία είναι το κλειδί για την επιτυχία σε κάθε πτυχίο γλωσσομάθειας. Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τζανέτος παρέχουμε ολιγομελή τμήματα, που είναι ομοιογενή ανάλογα με το επίπεδο των σπουδαστών. Εξετάζουμε την ύλη διεξοδικά για όλα τα κομμάτια της εξέτασης, ενώ οι καθηγητές μας είναι έμπειροι και μπορούν να σας λύσουν κάθε απορία. Το ποσοστό επιτυχιών που αγγίζει το 100% είναι η απόδειξη της 20ετούς πείρας μας.

Τα μαθήματα είναι σε προσιτές τιμές και τα ωράρια είναι ευέλικτα, για να καλύψουμε κάθε σας ανάγκη. Αν το προτιμάτε, μπορείτε επίσης να κανονίσετε και ατομικά μαθήματα σε πολύ καλές τιμές. Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τζανέτος θα βρείτε ποιο είναι το πιο εύκολο πτυχίο Αγγλικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 210-3304535 ή μέσω e- mail στο [email protected].

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ  ΤΖΑΝΕΤΟΣ στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης, λίγα μέτρα από την πλατεία Κάνιγγος, πολύ κοντά στο Οικονομικό πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), το Πολυτεχνείο, τη Νομική καθώς και σε πολλά ΙΕΚ-ΚΟΛΛΕΓΙΑ. Η πρόσβαση στη σχολή μας γίνεται με κάθε μέσο (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό κτλ.)

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ 2ης ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

LOWER PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

LOWER PLACEMENT TEST

Click Here

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

Click Here

Ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις

Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές μας, που μας χαρίζουν σταθερά κάθε χρόνο  ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις του MICHIGAN PROFICIENCY και ECPE – MSU, σε χρόνο ρεκόρ (8μηνη προετοιμασία), χωρίς αποκλεισμούς και παρατάσεις σπουδών!!

ΑΓΓΛΙΚΑ ONLINE

ΓΑΛΛΙΚΑ ONLINE

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΤΑΛΙΚΑ ONLINE

Δείτε ακόμα...

Τα 85 τμηματα πανεπιστημίων που χορηγούν απευθείας μεταπτυχιακό τίτλο | Η ενημέρωσή σου σε όλα τα θέματα που σε αφορούν | Τζανέτος Κέντρο ξένων γλωσσών Ενηλίκων
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

85 Τμήματα ΑΕΙ θα χορηγούν απευθείας τίτλο master στους αποφοίτους

85 Τμήματα 16 ελληνικών Πανεπιστημίων χορηγείται απευθείας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στους προπτυχιακούς αποφοίτους και στην αντίστοιχη ειδικότητα κι όχι προπτυχιακός τίτλος. Ο Νόμος για τα

Περισσότερα »

Επικοινωνία

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Email

info [at] tzanetos.eu

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 Τζωρτζ 26 Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα Τ.Κ. 106 82.