ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - Πληροφορίες για Σπουδές στη Γαλλία

ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ προετοιμάζει τους Έλληνες μαθητές και φοιτητές που θέλουν να φοιτήσουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία με ταχύρρυθμα προγράμματα Γαλλικής γλώσσας « ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ » με έμπειρους καθηγητές στις πιο οικονομικές τιμές.

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές σχετικά με τα προγράμματα σπουδών Γαλλικής γλώσσας του

Κέντρου Ξένων Γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ βλ εδώ.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ

Η Γαλλία είναι ο τέταρτος φοιτητικός προορισμός στον κόσμο με αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των αλλοδαπών φοιτητών στη Γαλλία έχει φτάσει τους 350000, σύμφωνα με την campus France φορέα υπεύθυνο για την υποδοχή τους. Οι εξελίξεις σχετικά με την αλλαγή κατεύθυνσης στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνει τις ροές Ελλήνων και αλλοδαπών φοιτητών προς τα Γαλλικά Πανεπιστήμια.

Η Γαλλία διαθέτει ένα τεράστιο αριθμό Δημοσίων και Ιδιωτικών Πανεπιστημίων,(περίπου 3500)με περίπου 2000 Αγγλόφωνα προγράμματα!

Η Γεωγραφική της θέση καθώς και η πολιτιστική της κληρονομιά την καθιστούν έναν από τους πιο ελκυστικούς φοιτητικούς προορισμούς.

 

 

Είναι ακριβές οι σπουδές στη Γαλλία;

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα φοιτητικά επιδόματα και τις φοιτητικές εκπτώσεις που δικαιούνται οι φοιτητές το κόστος ζωής στο Παρίσι είναι περίπου 1100-1300 ευρώ/μήνα. Σε Πανεπιστήμια της Γαλλικής Επαρχίας το κόστος ξεκινάει από 800 ευρώ/μήνα.

Τα δημόσια Πανεπιστήμια στη Γαλλία δεν έχουν δίδακτρα παρά μόνο εγγραφή. Το κόστος εγγραφής καθορίζεται μόνο από το Γαλλικό κράτος.

Το διδακτικό έτος 2019-2020 το κόστος εγγραφής έχει διαμορφωθεί ως εξής.

 • 170 ευρώ ετήσιο για προπτυχιακές σπουδές  (Licence )
 • 243 ευρώ  ετήσιο για μεταπτυχιακές σπουδές ( Master )
 • 380 ευρώ ετήσιο για διδακτορικές σπουδές (Doctorat)

Στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια υπάρχει κόστος εγγραφής και δίδακτρα που καθορίζεται κάθε χρόνο από τα ίδια τα Ιδρύματα.

 

Ποιες είναι οι πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνω όταν αποφασίσω ότι θέλω να σπουδάσω στη Γαλλία;

Σίγουρα να βεβαιώσω και να πιστοποιήσω τις γνώσεις μου στη Γαλλική γλώσσα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο  φοιτητής που αποφασίζει να σπουδάσει στη Γαλλία είτε σε Γαλλόφωνο είτε σε Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ σας παρέχει προγράμματα ταχείας εκμάθησης Γαλλικών ειδικά σχεδιασμένα για να σας προετοιμάσουν για επόμενο βήμα σας στη Γαλλία. Προγράμματα για φρεσκάρισμα στη Γαλλική Γλώσσα διάρκειας ενός μήνα για όσους μαθητές έκαναν μαθήματα Γαλλικών στο παρελθόν, ταχύρρυθμα προγράμματα Γαλλικών αρχαρίων Α1-Β2 σε χρόνο ρεκόρ των 8 μηνών, για όσους αποφασίσουν να ζήσουν ή να σπουδάσουν στη Γαλλία και δεν γνωρίζουν καθόλου Γαλλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα σπουδών Γαλλικής γλώσσας του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ βλ εδώ.

 

 • Στη Γαλλία ο φοιτητής κρίνεται απαραίτητο να κατέχει Τραπεζικό λογαριασμό. Η πληρωμές με κάρτα είναι πολύ δημοφιλείς στη Γαλλία. Ο Τραπεζικός λογαριασμός είναι επίσης απαραίτητος για την υποδοχή φοιτητικών επιδομάτων αλλά και την πληρωμή ενοικίου. Επίσης το e-banking μπορεί να σας λύσει τα χέρια για αγορές  αγαθών, μεταφορές χρημάτων κτλ.

Για να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό απαιτείται

  • Πιστοποιητικό εγγραφής σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα
  • Διαβατήριο
  • Μισθωτήριο κατοικίας

Τέλος το κόστος ζωής στη Γαλλία σε σχέση με τη διατροφή στο σπίτι ,τις συγκοινωνίες, τα θεάματα είναι στα ίδια επίπεδα με της Ελλάδος.

Το κόστος κατοικίας παραμένει υψηλό αλλά οι αλλοδαποί φοιτητές μπορούν να πάρουν επίδομα στέγης ακριβώς όπως οι Γάλλοι φοιτητές.

 

Χρήσιμη είναι η ύπαρξη εγγυητή, κάποιου φυσικού ή νομικού προσώπου που θα καταβάλλει τα ενοίκια σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής από τον υπόχρεο φοιτητή.

 

Οι δημόσιες φοιτητικές εστίες στη Γαλλία βρίσκονται είτε μέσα στα Campus είτε μέσα στις πόλεις.

Είναι κατάλληλα εξοπλισμένες και κοστίζουν έως 400 ευρώ. Πληροφορίες για τις αιτήσεις στην ιστοσελίδα. https://trouverunlogement.lescrous.fr/.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ -ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

O πρώτος Πανεπιστημιακός τίτλος στη Γαλλία ονομάζεται LICENCE και έχει διάρκεια σπουδών τα 3 χρόνια. Το πρώτο έτος ονομάζεται L1.

Για να εισαχθούν στο L1 οι Γάλλοι σπουδαστές πρέπει να κατέχουν το  «Baccalauréat».

Οι Έλληνες σπουδαστές κατά συνέπεια θα πρέπει να είναι κάτοχοι του Εθνικού απολυτηρίου(Με τις Πανελλήνιες εξετάσεις)χωρίς όριο βαθμολογίας.

Απαραίτητη είναι η Καλή Χρήση της Γαλλικής γλώσσας (Επίπεδο B2) με πιστοποίηση τύπου DELF ή Sorbonne B2.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ σας παρέχει προγράμματα ταχείας εκμάθησης Γαλλικών σε χρόνο ρεκόρ (8 μηνών) για το επίπεδο Β2 από το μηδέν.

Αν ο υποψήφιος σπουδαστής γνωρίζει Γαλλικά αλλά δεν έχει πιστοποίηση μπορεί να κάνει ένα αναγνωρισμένο test γνώσεων στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Αφού λυθεί το θέμα της γλωσσομάθειας ο σπουδαστής θα πρέπει μεταξύ 22 Ιανουαρίου και 12 Μαρτίου να κάνει την αίτησή του για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο που έχει επιλέξει. Η αίτηση πρέπει να γίνει στην Πλατφόρμα https://www.parcoursup.fr.

Σε αυτήν του την αίτηση ο υποψήφιος σπουδαστής καταθέτει ηλεκτρονικά την βαθμολογία της β Λυκείου και του α εξαμήνου της γ Λυκείου καθώς και ένα βιογραφικό Σημείωμα.

Θα του ζητηθεί επίσης και το (Projet de formation motivé) όπου θα εξηγεί τους λόγους που τον ωθούν στην συγκεκριμένη επιλογή τομέα σπουδών. Στην αίτηση του θα έχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από 10 Πανεπιστήμια και η τελικά επιλογή θα του ανακοινωθεί το Μάιο.

Οι ιατρικές σχολές καθώς και τα Πολυτεχνεία είναι ανάμεσα στις προτιμήσεις των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στη Γαλλία.

 

ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ-MASTER

Στη Γαλλία οι  Μεταπτυχιακές σπουδές διαρκούν συνολικά 2 έτη. Όσοι είναι κάτοχοι Πανεπιστημιακού τίτλου στην Ελλάδα 4ετούς διάρκειας μπορούν να ενταχθούν κατ’ ευθείαν στο 2ο χρόνο του μεταπτυχιακού προγράμματος υπό την προϋπόθεση της συνάφειας αντικειμένου.

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 • Επιλογή προγράμματος σπουδών για την αίτηση. Σημαντική βοήθεια για την γνώση των προγραμμάτων δίνει η ιστοσελίδα http://www.grece.campusfrance.org
 • Όταν γίνει η επιλογή προγράμματος ο υποψήφιος μπαίνει στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και αιτείται την εγγραφή του.
 • Απαιτείται η αναλυτική βαθμολογία του Πανεπιστημίου, ο τίτλος σπουδών (αν έχει αποκτηθεί),πιστοποιητικό γέννησης, απολυτήριο Λυκείου.
 • Μετάφραση όλων των εγγράφων από το Υπουργείο Εξωτερικών ή το IFA.
 • Δεν ξεχνάμε να συντάξουμε CV καθώς και lettre de motivation.
 • Η πιστοποίηση Γαλλικής γλώσσας τουλάχιστον σε Επίπεδο Β2 είναι απαραίτητη.
 • Το κόστος ενός Μεταπτυχιακού προγράμματος σε δημόσιο Πανεπιστήμιο στη Γαλλία είναι μηδενικό. Ο σπουδαστής καταβάλλει 256 ευρώ ως κόστος εγγραφής.

 

Στο Κέντρο ξένων Γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ μπορείτε να παρακολουθήσετε ταχύρρυθμα προγράμματα Γαλλικής γλώσσας είτε σε φυσική τάξη στο κέντρο της Αθήνας είτε on line από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

LOWER PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

LOWER PLACEMENT TEST

Click Here

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

Click Here

Ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις

Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές μας, που μας χαρίζουν σταθερά κάθε χρόνο  ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις του MICHIGAN PROFICIENCY και ECPE – MSU, σε χρόνο ρεκόρ (8μηνη προετοιμασία), χωρίς αποκλεισμούς και παρατάσεις σπουδών!!

ΑΓΓΛΙΚΑ ONLINE

ΓΑΛΛΙΚΑ ONLINE

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΤΑΛΙΚΑ ONLINE

Δείτε ακόμα...

Τα 85 τμηματα πανεπιστημίων που χορηγούν απευθείας μεταπτυχιακό τίτλο | Η ενημέρωσή σου σε όλα τα θέματα που σε αφορούν | Τζανέτος Κέντρο ξένων γλωσσών Ενηλίκων
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

85 Τμήματα ΑΕΙ θα χορηγούν απευθείας τίτλο master στους αποφοίτους

85 Τμήματα 16 ελληνικών Πανεπιστημίων χορηγείται απευθείας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στους προπτυχιακούς αποφοίτους και στην αντίστοιχη ειδικότητα κι όχι προπτυχιακός τίτλος. Ο Νόμος για τα

Περισσότερα »

Επικοινωνία

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Email

info [at] tzanetos.eu

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 Τζωρτζ 26 Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα Τ.Κ. 106 82.