Ιταλικά για Φοιτητές | Γιατί να επιλέξω Ιταλικά;

Ιταλικά Για Φοιτητές

Γιατί να επιλέξω Ιταλικά;

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις πού μας κάνουν οι νέοι μας σπουδαστές ειδικά στα τμήματα Ιταλικά για Φοιτητές, έχει να κάνει με το πόσο  θα τους βοηθήσει η γνώση της Ιταλικής γλώσσας  στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Μας ρωτούν επίσης εάν είναι εύκολη και γρήγορη η εκμάθησή της, ποια πιστοποιητικά να προτιμήσουν καθώς και αν αξίζει να  να προτιμήσει κανείς την Ιταλία για πρόγραμμα ERASMUS.

 

Ιταλικά για φοιτητές και αγορά εργασίας

Στην Ελλάδα η πολύ καλή γνώση της Ιταλικής γλώσσας είναι ένα αξιοπρόσεκτο προσόν που μπορεί να μας εξασφαλίσει ακόμη και την πρόσληψή μας σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας σε συνδυασμό πάντοτε με τις υπόλοιπες δεξιότητές μας.

 

Ιταλικά για φοιτητές και Τουρισμός

Ο τουριστικός τομέας, η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας  προσελκύει κάθε χρόνο  εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλούς τουρίστες σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας.

Οι Ιταλοί είναι πασίγνωστοι για την εμμονή τους στο made in  Italy (Ιταλική μόδα, Ιταλικά αυτοκίνητα, Ιταλικό φαγητό) και για τη φτωχή χρήση των Αγγλικών τους.

Οι Ιταλοί που κατακλύζουν τη χώρα μας κάθε καλοκαίρι νιώθουν πολύ οικεία στις ξενοδοχειακές μονάδες όταν το προσωπικό που έρχονται σε επαφή μιλάει Ιταλικά.

Με λίγα λόγια λοιπόν τα Ιταλικά είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο στον τουρισμό.

 

Ιταλικά για Φοιτητές και Βιομηχανία

Στον κλάδο της βιομηχανίας η Ιταλία είναι χώρα ηγέτης μεταξύ άλλων προηγμένων βιομηχανικά χωρών. Μηχανήματα βαρέως τύπου, αυτοκίνητα, ηλεκτρικά ήδη, ρουχισμός καθώς και είδη υγιεινής αποτελούν τον πυρήνα των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της γείτονος χώρας.

Εκατοντάδες εταιρίες ιταλικών προϊόντων δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και χιλιάδες Έλληνες επαγγελματίες έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και επισκέπτονται κάθε χρόνο διάφορες εκθέσεις στην Ιταλία.

Ιταλικά για φοιτητές και εργαζομένους λοιπόν και για τον τουρισμό.

 

Μπορώ να μάθω γρήγορα Ιταλικά;  Είναι εύκολη γλώσσα;

Τα Ιταλικά είναι μια λατινογενής γλώσσα. Έχει εύκολο συντακτικό και γραμματική με κανόνες που προσομοιάζουν στα ελληνικά με κάποιες σημαντικές εξαιρέσεις.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τα Γαλλικά ή τα Ισπανικά θα διαπιστώσουν ότι οι ομοιότητες είναι αρκετές.

Οι σπουδαστές μας φοιτητές ή εργαζόμενοι μπορούν σε ορίζοντα 8 μηνών να μιλήσουν σωστά Ιταλικά και να καλύψουν τους τομείς της καθημερινότητας. Σε 12 μήνες δίνουν για πιστοποίηση CELI III με υψηλά  ποσοστά επιτυχίας άνω του 90%.

 

 

Εξετάσεις και πτυχία

Οι εξετάσεις για την Ιταλική γλώσσα γίνονται 2 φορές το χρόνο Ιούνιο και Νοέμβριο. Σίγουρα μια καλή επιλογή προγράμματος  θα ήταν η αρχή των μαθημάτων να γίνει τον Οκτώβριο και το πέρας της διαδικασίας μαζί με τις εξετάσεις να γίνει το Νοέμβριο του επόμενου έτους. Συνολικά δηλαδή 12 μήνες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα προγράμματα των Ιταλικών στο κέντρο ξένων γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ εδώ.

 

Το πανεπιστήμιο της Perugia είναι το πιο γνωστό πανεπιστήμιο για ξένους στην Ιταλία και είναι υπεύθυνο για τις εξετάσεις CELI στην Ελλάδα.

Οι Φοιτητές μπορούν να μάθουν Ιταλικά απ ευθείας στο πανεπιστήμιο της Perugia.

 

Ιταλικά για φοιτητές και ενηλίκους στο ΤΖΑΝΕΤΟΣ γιατί έχουμε για εσάς :

  • 20 Χρόνια εμπειρίας
  • Υψηλά ποσοστά επιτυχίας
  • Προσιτά δίδακτρα βλ. εδώ.
  • Ομοιογενή τμήματα
  • Ευέλικτα ωράρια
  • Πραγματικές προσφορές βλ. εδώ
  •  Υποτροφία β ξένης γλώσσας βλ. εδώ.

 

Πατήστε εδώ και μάθετε τιμές και άλλες χρήσιμες λεπτομέρειες!

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...

Υποχρεωτικό Πεδίο

rating fields
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Δείτε ακόμα...

PROFICIENCY ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

PROFICIENCY ΕΝΗΛΙΚΩΝ – Συχνές Ερωτήσεις

Proficiency ΕΝΗΛΙΚΩΝ – Σε αυτό το άρθρο μας θα ασχοληθούμε με την ανώτερη πιστοποίηση αγγλικών το PROFICIENCY και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε ρεαλιστικά σε διάφορα ερωτήματα που απασχολούν τους σπουδαστές μας.

Περισσότερα »
Εκμαθηση Ιταλικων για ενηλικες
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΙΤΑΛΙΚΩΝ στο κέντρο μας

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.
Με score πάνω από 95% σε επιτυχίες κάθε εξεταστική περίοδο και με δίδακτρα προσιτά σε όλους (λαμβάνοντας πάντοτε υπ όψιν τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε) σας καλούμε να πραγματοποιήσετε μαζί μας την επιθυμία σας για εκμάθηση της Ιταλικής γλώσσας.

Περισσότερα »
Πιστοποίηση Michigan Ecce
ΝΕΑ

Τι είναι το MICHIGAN ECCE

Tο ΜICHIGAN LOWER ECCE είναι πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 για την Αγγλική γλώσσα σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα »