PROFICIENCY ΕΝΗΛΙΚΩΝ – Συχνές Ερωτήσεις

PROFICIENCY ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Proficiency ΕΝΗΛΙΚΩΝ – Σε αυτό το άρθρο μας θα ασχοληθούμε με την ανώτερη πιστοποίηση αγγλικών το PROFICIENCY

και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε ρεαλιστικά σε διάφορα ερωτήματα που απασχολούν τους σπουδαστές μας.

Τι αντιπροσωπεύει το PROFICIENCY;

Tο PROFICIENCY αντιπροσωπεύει την άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του είναι άριστος χρήστης επιπέδου C2  σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς.

Που θα μου χρησιμεύσει η πιστοποίηση του Proficiency;

Στην αγορά εργασίας ως απαραίτητο εφόδιο για κάθε δουλειά , στον ΑΣΕΠ αφού δίνει τα πιο πολλά μόρια σχετικά με την ξένη γλώσσα, καθώς και σε κάθε λογής αναβάθμιση  στον Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα.

Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να με πάρουν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα ως απόδειξη ότι γνωρίζω άπταιστα μια ξένη γλώσσα;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ και αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό. Τα πανεπιστήμια ( εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ) θέλουν επικαιροποιημένη πιστοποίηση (TOEFL-IELTS) ! Δηλαδή πιστοποιήσεις

διαβαθμισμένης δυσκολίας .

Σε ποια ηλικία είναι καλύτερα να δώσω για Proficiency;

Σίγουρα κατά την διάρκεια της φοιτητικής περιόδου. Και για λόγους τυπικούς αλλά και ουσιαστικούς. Τους τυπικούς λόγους τους αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο.

 Για παράδειγμα,  αν κάποιος φοιτητής θέλει να κάνει ένα μεταπτυχιακό και έχει πάρει το PROFICIENCY στην 1η τάξη του Λυκείου είναι σίγουρο ότι δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στο IELTS όταν θα του ζητηθεί ένα score 7-8,5.

Δηλαδή ή θα πρέπει να ξανακάνει το πρόγραμμα από την αρχή τουλάχιστον για 6-8 μήνες επαναληπτικά για να ξαναμπεί σε ρυθμούς εξετάσεων ή στην καλύτερη περίπτωση που εξασκούσε τα Αγγλικά να κάνει μόνο 2 έως 2,5 μήνες  μαθήματα εξοικείωσης με τις εξετάσεις IELTS.

Επίσης είναι σαφές ότι η ετοιμότητά μας στη χρήση μιας γλώσσας είναι καλό να υπάρχει όταν είμαστε στον προθάλαμο εύρεσης εργασίας όταν δηλαδή θα χρειαστεί να την χρησιμοποιήσουμε σε πραγματικές συνθήκες είτε εδώ στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Ποιό PROFICIENCY να δώσω;

Εύλογο το ερώτημα την στιγμή που δεκάδες πιστοποιητικά PROFICIENCY έχουν κατακλύσει την εκπαίδευση.

Η απάντηση εδώ είναι απλή. Το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι αν η εκάστοτε πιστοποίηση που σας προτείνεται είναι αναγνωρισμένη από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Τσεκάρετε λοιπόν πρώτα την σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ στο διαδίκτυο πριν αποφασίσετε έτσι ώστε να είστε καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση σχετικά με τις προκηρύξεις -προσλήψεις στο Δημόσιο.

Σημαντικό σίγουρα είναι να ανακαλύψουμε τι ταιριάζει στις δεξιότητες του κάθε σπουδαστή.

Με πιο απλά λόγια ο καθηγητής,  είτε μέσα από εισαγωγικά μαθήματα όπως τα REVISION COURSES που γίνονται στο Κέντρο μας είτε μέσα από placement tests ανακαλύπτει τα δυνατά σημεία όπου ο συγκεκριμένος σπουδαστής υπερέχει.

Άλλοι σπουδαστές υπερέχουν στο προφορικό κομμάτι των εξετάσεων άλλοι στην γραμματική ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πλούσιο λεξιλόγιο κτλ. Οι καθηγητές μας έχουν την εμπειρία να σας κατευθύνουν σωστά για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή πτυχίου.

 Ποια η διάρκεια προετοιμασίας για το  PROFICIENCY.

Για σπουδαστές ενηλίκους που έχουν μέσω όρο αποχής από τα Αγγλικά περίπου 5 έτη ,ο χρόνος που χρειάζεται για μια άρτια προετοιμασία PROFICIENCY είναι 8 μήνες.

Είναι το κατάλληλο διάστημα για να γίνει σωστή επανάληψη της γραμματικής από την αρχή ,να εμπλουτιστεί το λεξιλόγιο των σπουδαστών ,και να βελτιωθεί  και το ακουστικό κομμάτι όπως και το προφορικό .

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε ΕΔΩ.

Για σπουδαστές πού έχουν αναπτυγμένη αίσθηση της γλώσσας ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται είναι 2,5 περίπου μήνες .

Σίγουρα θα πρέπει αυτό με κάποιο τρόπο να αποδειχτεί. Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το PLACEMENT TEST PROFICIENCY ειδικά σχεδιασμένο για όσους χρειάζονται την πιστοποίηση PROFICIENCY σε χρόνο ρεκόρ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα PROFICIENCY Fast Track ανατρέξτε εδώ.

PROFICIENCY ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Proficiency Ενηλίκων σε Φυσική ή online Αίθουσα

Είναι καλύτερα να προτιμήσω μια οργανωμένη τάξη ή ιδιαίτερο μάθημα;

Η οργανωμένη τάξη μας προσφέρει πολλές ώρες σε ασύγκριτα ανταγωνιστικές τιμές καθώς και αλληλεπίδραση μεταξύ των σπουδαστών.

Το στοιχείο του ανταγωνισμού στις τάξεις είναι παρόν και βοηθάει σαν ένα επιπλέον κίνητρο.

Είναι επίσης βέβαιο ότι μέσα στις τάξεις των οργανωμένων φροντιστηρίων το επίπεδο των καθηγητών είναι πολύ υψηλό .

Από την άλλη η λύση του ιδιαιτέρου μαθήματος είναι καλή σίγουρα εφόσον ο σπουδαστής μπορεί να αντέξει το επιπλέον κόστος ή δεν έχει την επιλογή του τμήματος λόγω κυκλικού ωραρίου στη δουλειά του κτλ.

Σίγουρα όμως σε αυτά τα επίπεδα χρειάζεται η καλύτερη δυνατή καθοδήγηση από το φροντιστήριο και τους καθηγητές.

Τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Ξένων γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ προσφέρει μαθήματα ON LINE και ατομικά και ολιγομελή σε όλη την Ελλάδα.

Να δώσω ταυτόχρονα σε 2 πτυχία Proficiency;

Είναι μια στρατηγική που ακολουθούν αρκετοί σπουδαστές που έχουν ένα dead line απόκτησης PROFICIENCY. Είτε γιατί θέλουν να είναι έτοιμοι να δηλώσουν συμμετοχή σε κάποια προκήρυξη είτε γιατί έχουν προγραμματίσει κάποιο μεταπτυχιακό κτλ.

Στο κέντρο ξένων γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ εδώ και χρόνια συνδυάζουμε το ECPE με το MSU. Χωρίς έξτρα κόστος και προετοιμάζουμε στην ουσία για 2 πιστοποιήσεις ταυτόχρονα.

Οι σπουδαστές μας αποφασίζουν 3 περίπου μήνες πριν από τις εξετάσεις αν θα δώσουν και τις δύο ή μόνο τη μια πιστοποίηση.

Η απόφασή τους σχετικά με την επιλογή τους αυτή εξαρτάται από την επίδοσή τους στα mock tests.

Έχω το LOWER αλλά σταμάτησα τα μαθήματα Αγγλικών πριν 5 χρόνια περίπου. Μπορώ να δώσω για PROFICIENCY σε 8 μήνες ;

Σίγουρα ΝΑΙ.

Το μυστικό είναι να γίνει μια πλήρης προετοιμασία πτυχίου που να περιλαμβάνει και ολική επανάληψη  της γραμματικής των Αγγλικών.

Έτσι ώστε να μην έχουν οι σπουδαστές καθόλου κενά στην διαδικασία.

Δεν πρέπει ο σπουδαστής που έχει περάσει τις εξετάσεις LOWER να θεωρήσει ότι στο PROFICIENCY θα πρέπει να αναπτύξει μόνο τα READING-LISTENING -WRITING-ORAL Skills.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σας δώσαμε τις απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα σχετικά με το Proficiency. Αν όμως χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας ή να μας καλέσετε στο 210 33 04 535 και θα χαρούμε να μιλήσουμε και να σας λύσουμε όλες σας τις απορίες.

Η ομάδα Αγγλικής γλώσσας του Κέντρου ξένων γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ

#StayTuned

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

LOWER PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

LOWER PLACEMENT TEST

Click Here

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

Click Here

Ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις

Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές μας, που μας χαρίζουν σταθερά κάθε χρόνο  ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις του MICHIGAN PROFICIENCY και ECPE – MSU, σε χρόνο ρεκόρ (8μηνη προετοιμασία), χωρίς αποκλεισμούς και παρατάσεις σπουδών!!

ΑΓΓΛΙΚΑ ONLINE

ΓΑΛΛΙΚΑ ONLINE

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΤΑΛΙΚΑ ONLINE

Δείτε ακόμα...

Τα 85 τμηματα πανεπιστημίων που χορηγούν απευθείας μεταπτυχιακό τίτλο | Η ενημέρωσή σου σε όλα τα θέματα που σε αφορούν | Τζανέτος Κέντρο ξένων γλωσσών Ενηλίκων
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

85 Τμήματα ΑΕΙ θα χορηγούν απευθείας τίτλο master στους αποφοίτους

85 Τμήματα 16 ελληνικών Πανεπιστημίων χορηγείται απευθείας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στους προπτυχιακούς αποφοίτους και στην αντίστοιχη ειδικότητα κι όχι προπτυχιακός τίτλος. Ο Νόμος για τα

Περισσότερα »

Επικοινωνία

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Email

info [at] tzanetos.eu

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 Τζωρτζ 26 Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα Τ.Κ. 106 82.