IELTS TEST ΤΙ ΕΙΝΑΙ – Αγγλικά για Ενήλικες

IELTS - Χρήσιμες Πληροφορίες για την Πιστοποίηση

ΜΑΘΗΜΑΤΑ IELTS – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τι είναι το IELTS:  Το IELTS (International English Language Testing System) είναι το πιο δημοφιλές πιστοποιητικό διαβαθμισμένης δυσκολίας στον κόσμο. Είναι αποδεκτό από χιλιάδες οργανισμούς εκπαίδευσης, εργασίας και μετανάστευσης. Απαραίτητο εφόδιο για όσους Έλληνες θέλουν να εργαστούν ή να σπουδάσουν στο εξωτερικό ανεξαρτήτως αν έχουν ή όχι άλλη πιστοποίηση Αγγλικών.

Χρησιμοποιείται ευρέως και ως μοναδική απόδειξη γνώσεως της Αγγλικής γλώσσας στα περισσότερα Μεταπτυχιακά προγράμματα. Επειδή ακριβώς χρησιμεύει και στην εργασία αλλά και στις σπουδές είναι χωρισμένο σε 2 κατευθύνσεις. Τo ACADEMIC IELTS και το GENERAL IELTS. Το ACADEMIC είναι κατάλληλο για σπουδές στο εξωτερικό ή μεταπτυχιακά προγράμματα εντός και εκτός Ελλάδας και το GENERAL για όσους θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν σε Αγγλόφωνες χώρες.

 

Το Κέντρο ξένων γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ αναλαμβάνει την προετοιμασία και για το ACADEMIC και για το GENERAL IELTS σε ατομικά μαθήματα ή group με μια ομάδα εξαιρετικών καθηγητών  με υψηλή κατάρτιση και με προγράμματα σπουδών ειδικά φτιαγμένα για την συγκεκριμένη πιστοποίηση.

 

Οι σπουδαστές διαγωνίζονται και στις δυο εκδοχές του τεστ στο READING, WRITING, LISTENING και SPEAKING.

Εννοείται ότι οι σπουδαστές πρέπει να έχουν ένα καλό έως πολύ καλό επίπεδο και στη γραμματική των Αγγλικών αφού με έμμεσο τρόπο θα χρειαστεί σε όλα τα μέρη του τεστ.

Η κλίμακα βαθμολόγησης είναι από το 1 έως το 9 σε κάθε ενότητα. Η βαθμολογία βγαίνει με τον συμψηφισμό των τεσσάρων ενοτήτων και γίνεται γνωστή στους μαθητές μετά από 13 ημέρες.

 

SECTION TIME QUESTIONS
Listening 30′ 40
Reading 60′ 40
Writing 60′ 2 TEMS
Speaking 11-14′ INTERVIEW

 

Στο κέντρο ξένων γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ  τα τμήματά μας είναι απολύτως ομοιογενή ανάλογα με το πραγματικό επίπεδο γνώσεων των σπουδαστών μας. Σε διαφορετική περίπτωση προτείνουμε ατομικό μάθημα σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές. Είναι σαφές λοιπόν ότι στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ σχηματίζουμε τμήματα που αποτελούνται από σπουδαστές που έχουν περίπου το ίδιο επίπεδο και στοχεύουν το ίδιο SCORE.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα και τις τιμές  IELTS στο κέντρο Αγγλικής γλώσσας ΤΖΑΝΕΤΟΣ  δείτε ΕΔΩ.

 

LISTENING

Έχει διάρκεια 30 λεπτών και αποτελείται από 4 μέρη. Οι σπουδαστές ακούνε 4 κείμενα και απαντούν σε ερωτήσεις κατανόησης . Πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν όχι μόνο την κεντρική ιδέα  αλλά και λεπτομέρειες της ιστορίας για όλα όσα περιγράφονται σ αυτήν. Οι ιστορίες ακούγονται μόνο μια φορά .

  • Part 1 Συζήτηση  καθημερινότητας ανάμεσα σε 2 άτομα
  • Part 2  Μονόλογος
  • Part 3  Συζήτηση ανάμεσα σε περισσότερα από δύο άτομα σε εκπαιδευτικό περιβάλλον.
  • Part 4  Μονόλογος σχετικά με κάποιο εκπαιδευτικό θέμα.

 

READING

Academic Reading: 40 ερωτήσεις μέσα από τρία μεγάλης έκτασης κείμενα που προέρχονται από εφημερίδες περιοδικά πάντοτε με θεματολογία την εκπαίδευση ή την επαγγελματική καριέρα.

General Τraining: 40 ερωτήσεις βγαλμένες μέσα από 3 κείμενα μεγάλης έκτασης με θεματολογία από άρθρα, ανακοινώσεις, βιβλία ,εφημερίδες και περιοδικά κτλ.

 

IELTS SPEAKING

Η προφορική εξέταση έχει διάρκεια περίπου ένα τέταρτο της ώρας .Έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε οι υποψήφιοι να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν ήδη προετοιμασμένους διαλόγους.

  • 1ο μέρος: H εξέταση ξεκινάει με ερωτήσεις για την προσωπική ζωή του υποψηφίου. Γίνεται συζήτηση για την οικογένεια την εργασία τις σπουδές και τους στόχους του υποψήφιου. Αυτή η απλή συζήτηση θα έχει διάρκεια έως 5 λεπτά.
  • 2ο μέρος: Ο εξεταστής δίνει μια κάρτα στον υποψήφιο που έχει 1 λεπτό περίπου να την μελετήσει. Ακολουθούν σχετικές ερωτήσεις.
  • 3ο μέρος: Περισσότερε γενικές ερωτήσεις και ανάπτυξη γνώμης από την πλευρά του υποψηφίου για διάφορα θέματα.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ

Το IELTS έχει ισχύ 2 έτη. Άρα το πότε ακριβώς θα πρέπει  δώσουν IELTS οι υποψήφιοι εξαρτάται από τον προγραμματισμό που έχουν κάνει σχετικά με τις αιτήσεις τους στα Πανεπιστήμια ή το χρόνο που έχουν επιλέξει για να βρεθούν για εργασία σε Αγγλόφωνες χώρες.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ παρέχει εκπαιδευτικούς συμβούλους για να σας λύσουν κάθε απορία και να σχεδιάσετε σωστά κάθε σας βήμα.

 

Το κάθε Πανεπιστήμιο έχει δικά του κριτήρια σχετικά με τη βαθμολογία. Συνήθως ζητείται από 7 έως 8,5. Πρόκειται δηλαδή για πολύ καλή ή και άριστη γνώση της γλώσσας.

  • Proficiency level 7,5-9
  • Advanced level 6-7
  • Lower level 4,5-5,5

 

Το IELTS είναι απαραίτητο εφόδιο για μεταπτυχιακό ή εργασία στο εξωτερικό ακόμη και αν ο υποψήφιος έχει στην κατοχή του το Proficiency. Κάποιες σπάνιες φορές τα Πανεπιστήμια αρκούνται σε ένα πρόσφατο Proficiency άρα διαβάστε πολύ προσεκτικά τα entry requirements.

Στο IELTS δεν κόβεται κανείς υποψήφιος. Όμως η χρησιμότητά του ξεκινά με μίνιμουμ score 6-6,5. Τα απαιτητικά Πανεπιστήμια ζητούν συνήθως 7,5-9.

 

Ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

LOWER PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

LOWER PLACEMENT TEST

Click Here

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

Click Here

Ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις

Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές μας, που μας χαρίζουν σταθερά κάθε χρόνο  ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις του MICHIGAN PROFICIENCY και ECPE – MSU, σε χρόνο ρεκόρ (8μηνη προετοιμασία), χωρίς αποκλεισμούς και παρατάσεις σπουδών!!

ΑΓΓΛΙΚΑ ONLINE

ΓΑΛΛΙΚΑ ONLINE

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΤΑΛΙΚΑ ONLINE

Δείτε ακόμα...

Τα 85 τμηματα πανεπιστημίων που χορηγούν απευθείας μεταπτυχιακό τίτλο | Η ενημέρωσή σου σε όλα τα θέματα που σε αφορούν | Τζανέτος Κέντρο ξένων γλωσσών Ενηλίκων
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

85 Τμήματα ΑΕΙ θα χορηγούν απευθείας τίτλο master στους αποφοίτους

85 Τμήματα 16 ελληνικών Πανεπιστημίων χορηγείται απευθείας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στους προπτυχιακούς αποφοίτους και στην αντίστοιχη ειδικότητα κι όχι προπτυχιακός τίτλος. Ο Νόμος για τα

Περισσότερα »

Επικοινωνία

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Email

info [at] tzanetos.eu

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 Τζωρτζ 26 Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα Τ.Κ. 106 82.