Proficiency VS Proficiency – η απόλυτη αναμέτρηση

PROFICIENCY-vs-PROFICIENCY-tzanetos

Αν στόχος σου είναι η απόκτηση του Proficiency με εγγύηση πτυχίου τότε είσαι στο σωστό άρθρο

Λίγα λόγια για το Proficiency

Το Proficiency είναι το ανώτερο πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.  Γίνεται δεκτό και είναι αναγνωρισμένο διεθνώς σε επίπεδο C2-Γ2, με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για το ΑΣΕΠ.  Το Proficiency C2 αποδεικνύει ότι ο κάτοχός του κατέχει σε άριστο επίπεδο τα Αγγλικά, τόσο σε προφορικό όσο και σε γραπτό λόγο.  Μπορεί να το χρησιμοποιήσει για επαγγελματικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ, προσφέρουμε προγράμματα που οδηγούν στην απόκτηση του πτυχίου Αγγλικών Proficiency σε 8 μήνες.  Τα ωράρια των τμημάτων Proficiency είναι ευέλικτα και πραγματοποιούνται πρωί – μεσημέρι και βράδυ.

Για τους σπουδαστές που εγγράφονται στα τμήματα Proficiency του κέντρου μας, προσφέρουμε πλήθος προνομίων.  Όπως:

  1. Προσιτά Δίδακτρα
  2. Τμήματα δια ζώσης ή ONLINE
  3. Δόσεις με ή χωρίς πιστωτική κάρτα
  4. Υποτροφία 2ης Ξένης Γλώσσας
  5. Δωρεάν Αναπλήρωση Μαθημάτων (στα online τμήματα)
  6. Εγγύηση Σπουδών & Απόκτησης Πτυχίου
  7. Τμήματα μόνο για Ενήλικες
  8. Ειδικές Εκπτώσεις σε Φοιτητές και Ανέργους
  9. Ειδικές Εκπτώσεις σε Εταιρείες κ.α.

Πτυχία Proficiency διαθέτουν αρκετοί φορείς, αλλά ξεχωρίζουν δύο το Proficiency του πανεπιστημίου Michigan και το Proficiency του Πανεπιστημίου Cambridge.  Ακολουθούν βέβαια το Proficiency MSU, TIE, NOCN κα.

Τώρα, αν θέλουμε να το κρίνουμε αποκλειστικά οικονομικά θα πρέπει να εξετάσουμε το λόγο που το χρειαζόμαστε καθώς και την βαρύτητα που θέλουμε να έχει. Άλλο θα συνιστούσαμε για αποκλειστική χρήση στο ΑΣΕΠ για παράδειγμα και άλλο για χρήση διεκδίκησης θέσης εργασίας σε πολυεθνική.  Επίσης θα λέγαμε ότι άλλο θα προτείναμε αν το Proficiency θα το καταθέταμε σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Proficiency στο Κέντρο ξένων γλωσσών Τζανέτος

PROFICIENCY | Τι λένε για εμάς

Οι σπουδαστές που φοίτησαν στα τμήματα Proficiency Ενηλίκων λένε την άποψή τους για το κέντρο μας και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Mantw Vourtsi

Πολύ καλό φροντιστήριο. Πήρα IELTS σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπράβο στον ιδιοκτήτη και στους καθηγητές .Συγχαρητήρια το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Σοφια Ακακιου

Θελω να τοποθετηθω, μεσα απο την προσωπικη μου εμπειρια, και να αναφερω πως ο χωρος του φροντιστηριου ηταν αψογος, αλλα κυριως το ανθρωπινο δυναμικο του, υπευθυνοι και καθηγητες ηταν εξαιρετικοι! Το συστηνω χωρις δευτερη σκεψη!

Ελενα Αth

Μέσα σε 8 μήνες εντατικών μαθημάτων πέρασα επιτυχώς το proficiency και φέτος τους επέλεξα ξανά για τα πτυχία των Ισπανικών μου!

Γκαβαρδίνα Εύη

Άριστη οργάνωση και εξαιρετικοί καθηγητές.Σε 8 μήνες πήρα proficiency και την επόμενη χρονιά delf B2 . Σας ευχαριστώ για όλα!

Dimitra Tsiaousi

Συγχαρητήρια στο φροντιστήριο Τζανετος για τον άψογο επαγγελματισμο του προσωπικού και το επίπεδο διδασκαλίας

Dimitra Antoniou

Το καλύτερο φροντιστήριο ξένων γλωσσών της Αθήνας!

Το καλύτερο φροντιστήριο ξένων γλωσσων

Το καλύτερο φροντιστήριο ξένων γλωσσων της Αθήνας!! Παρακολούθησα πέρσι το μάθημα των αγγλικών κ πήρα το proficiency σε 8 μήνες με Β!! Και το IELTS με 8!! Εξαιρετικοι επαγγελματίες κ άριστη ποιότητα! Οι καθηγητές καταπληκτικοι! Κ το περιβάλλον άψογο! Το πρότεινα ήδη σε αρκετές φίλους που χρειάζονται άμεσα το πτυχίο!! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!! Σας ευχαριστώ για όλα! 🌹

Ελένη Μαργέλη

Εξαιρετική δουλειά από όλους καθηγητές

Εξαιρετική δουλειά από όλους καθηγητές και λοιπό προσωπικό!
Ευχαριστούμε πολύ για όλα !!!

Άννα Βλαχάκη

Εάν η άριστη οργάνωση, η

Εάν η άριστη οργάνωση, η εμπιστοσύνη στους καθηγητές και το έργο τους και η επιθυμία για μια σωστή συνεργασία είναι αυτά που αναζητάς για την επιτυχία σου στις εξετάσεις ξένων γλωσσών, το φροντιστήριο Τζανετος είναι σίγουρα το κατάλληλο! Συγχαρητήρια για όλα!!

Elenh Kolokytha

Συγχαρητήρια για το φροντιστήριο σας!!..

Συγχαρητήρια για το φροντιστήριο σας!!.. Στον κύριο Τζανετο και στην καθηγήτρια την κυρία Μαρίνα. Πολύ σωστοι και στις τιμές και στα μαθήματα αλλά και στην συμπεριφορά απέναντι στους μαθητές!! Έμεινα πολύ ευχαριστημενη το συστήνω σίγουρα!!

Zemperi Kostantina

Το καλύτερο φροντιστήριο της Αθήνας

Όταν με ενημέρωσαν ότι μέσα σε οκτώ μήνες μπορεί ο γιος μου να πάρει το DELF/B2 των Γαλλικών, ήμουν διστακτική. Κι όμως ξεκινώντας από το μηδέν μετά από οκτώ μήνες τηλεκπαίδευσης κατάφερε και να μάθει τη γλώσσα και να πάρει το πτυχίο του! Ευχαριστούμε το φροντιστήριο Τζανέτος και την υπέροχη καθηγήτρια του και επανερχόμαστε για την επόμενη γλώσσα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, πραγματοποιεί ότι υπόσχεται!!!

Demmy Kastrinaki

Σε 8 μήνες κατάφερα από

Σε 8 μήνες κατάφερα από το μηδέν να πάρω το DELF B2 στα Γαλλικά συμμετέχοντας στο αντίστοιχο ταχύρρυθμο τμήμα με σοβαρή μελέτη και την ενθουσιώδη ,μεθοδική καθοδήγηση και αμέριστη συμπαράσταση της δασκάλας μας Θάλειας Ματζίνα. Η επικοινωνία με την διεύθυνση ήταν άμμεση , διεξοδική και με συνέπεια. Η εμπειρία του διαδικτυακού μαθήματος πολύ καλή, με την διαδραστικότητα της δια ζώσης από την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού μας. Σας ευχαριστώ!!!

ΖΩΗ ΣΟΥΛΑΝΤΖΟΥ

Συγχαρητήρια για την τέλεια οργάνωση

Συγχαρητήρια για την τέλεια οργάνωση σας και την άριστη επιλογή καθηγητών. Στάθηκαν αρωγοί στη σίγουρη επιτυχία στο επίπεδο C2 Αγγλικής γλώσσας. Επειδή η μάθηση δεν σταματά ποτέ, θα συνεχίσουμε με δεύτερη ξένη γλώσσα. Σας ευχαριστούμε πολύ, πάντα επιτυχίες.

Πατσιλίβα Σταυρούλα - Καλαμάτα

Στο κέντρο ξένων γλωσσών ΤΖΑΝΕΤΟΣ  διαθέτουμε εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης ενηλίκων.

Οι καθηγητές μας είναι κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων της Αγγλικής Φιλολογίας από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων όλα αυτά τα χρόνια μας δίνουν επιτυχίες που αγγίζουν και το 100% κάθε χρόνο.

Γνωρίζοντας το τρόπο που πρέπει να μεταδώσουμε τη γνώση και τον τρόπο που πρέπει να μελετήσει ο σπουδαστής η επιτυχία της απόκτησης Proficiency θεωρείται δεδομένη.

Γι’ αυτό το λόγο και οι σπουδαστές μας απολαμβάνουν την Χρυσή Εγγύηση πτυχίου Proficiency.

Proficiency – Σύγκριση

Παρακάτω θα αναλύσουμε τον τρόπο εξετάσεων στα δύο βασικά πτυχία Proficiency και ταυτόχρονα τα ποιο δημοφιλή, Proficiency Michigan και Proficiency Cambridge.

Proficiency Michigan

Proficiency Michigan

Οι εξετάσεις του ECPE (C2) διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Michigan, το οποίο στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.

Πιστοποιεί την άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, είναι αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος και παρέχει το δικαίωμα απόκτησης επάρκειας διδασκαλίας.

Οι εξετάσεις λαμβάνουν πραγματοποιούνται 2 φορές το χρόνο (Δεκέμβριο – Μάιο).

Οι εξετάσεις αποτελούνται από τέσσερις ενότητες (papers) και πραγματοποιούνται 2 φορές το χρόνο Μάιο και Δεκέμβριο.

Ενότητα 1η: Writing

Διάρκεια: 45 Λεπτά

Μέρη: 1

Μέρος 1ο

Θέμα: 1

Περιεχόμενο: Έκθεση

Οι υποψήφιοι επιλέγουν μεταξύ πρότασης/άρθρου ή έκθεσης και γράφουν αναλόγως, λαμβάνοντας υπόψη και παρουσιάζοντας πολλαπλές απόψεις.

Οι υποψήφιοι έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία/ιδέες από τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον ένα στο γραπτό τους.

Ενότητα 2η: Listening

Διάρκεια: 50 Λεπτά

Μέρη: 3

Μέρος 1ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 50 συνολικά και στα 3 Μέρη

Περιεχόμενο: Ηχογράφηση που ακούγεται μία φορά

Είκοσι σύντομοι διάλογοι που ακολουθούνται από μία ερώτηση ο καθένας με 4 επιλογές απαντήσεων. Οι ερωτήσεις και οι επιλογές απαντήσεων είναι εκτυπωμένες στο φύλλο απαντήσεων.

Μέρος 2ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 50 συνολικά και στα 3 Μέρη

Περιεχόμενο: Ηχογράφηση που ακούγεται μία φορά

Ακούγονται τρεις σύντομες ομιλίες, ακολουθούν 6 ερωτήσεις στη κάθε μία.

Οι ερωτήσεις είναι εκτυπωμένες  και στους υποψήφιους δίνεται χρόνος να τις διαβάσουν πριν ακούσουν την κάθε ομιλία.

Δίνονται τέσσερις εκτυπωμένες επιλογές απαντήσεων για κάθε ερώτηση.

Οι υποψήφιοι μπορούν να κρατούν σημειώσεις στο εξεταστικό φυλλάδιο.

Μέρος 3ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 50 συνολικά και στα 3 Μέρη

Περιεχόμενο: 2 Ηχογραφήσεις που ακούγονται 2 φορές η κάθε μία

Ακούγονται δύο αποσπάσματα ραδιοφωνικής εκπομπής και ακολουθούν 6 ερωτήσεις για το κάθε ραδιοφωνικό απόσπασμα.

Οι ερωτήσεις είναι εκτυπωμένες στο φύλλο εξέτασης και στους υποψήφιους δίνεται χρόνος να τις διαβάσουν πριν ακούσουν το κάθε απόσπασμα.

Δίνονται τρεις εκτυπωμένες επιλογές απαντήσεων για κάθε ερώτηση.

Οι υποψήφιοι μπορούν να κρατούν σημειώσεις στο εξεταστικό φυλλάδιο.

Ενότητα 3η: Γραμματική & Κατανόηση Λόγου

Διάρκεια: 55 Λεπτά

Μέρη: 4

Μέρος 1ο  - Γραμματική

Αριθμός Ερωτήσεων: 16

Περιεχόμενο: Γραμματική (πολλαπλή επιλογή)

Ελλιπείς προτάσεις που ακολουθούνται, η κάθε μία, από επιλογές λέξεων ή φράσεων προκειμένου να συμπληρωθούν. Μόνο μία επιλογή είναι γραμματικά σωστή.

Μέρος 2ο  - Cloze

Αριθμός Ερωτήσεων: 20

Περιεχόμενο: Cloze (πολλαπλή επιλογή)

Οι υποψήφιοι διαβάζουν δύο σύντομα κείμενα τύπου cloze, με 10 ερωτήσεις το καθένα, από το οποία έχουν αφαιρεθεί λέξεις ή φράσεις και θα πρέπει να επιλεγεί η λέξη – φράση που σχετίζεται γραμματικά και εννοιολογικά.

Μέρος 3ο  - Λεξιλόγιο

Αριθμός Ερωτήσεων: 16

Περιεχόμενο: Λεξιλόγιο (πολλαπλή επιλογή)

Παρατίθενται προτάσεις με κενά λέξεων. Η κάθε μία ακολουθείται από επιλογές λέξεων προκειμένου να συμπληρωθούν. Μόνο μία λέξη έχει τη σωστή σημασία για το συγκεκριμένο γλωσσικό περιβάλλον.

Μέρος 4ο  - Κατανόηση Γραπτού Λόγου

Αριθμός Ερωτήσεων: 18

Περιεχόμενο: Κατανόηση Γραπτού Λόγου (πολλαπλή επιλογή)

Δίνονται τρία κείμενα διαφορετικής θεματολογίας και ακολουθούνται από 6 ερωτήσεις κατανόησης το καθένα. Δίνονται τέσσερεις επιλογές απαντήσεων για κάθε ερώτηση.

Ενότητα 4η: Παραγωγή Γραπτού Λόγου

Διάρκεια: 2 υποψήφιοι 25 - 35 λεπτά • 3 υποψήφιοι 34 – 45 λεπτά

Στάδια: 5

Στάδια 1-5  - Προφορικός Λόγος

Στάδια: 5

Περιεχόμενο: Παραγωγή Προφορικού Λόγου

Ημιδομημένη δραστηριότητα με πολλαπλά στάδια μεταξύ δύο (ή τριών) υποψήφιων και δύο εξεταστών σε θέματα προκαθορισμένα από το Πανεπιστήμιο του Michigan.

Η συνομιλία περιλαμβάνει prompt με κείμενο.

Proficiency Cambridge

To CPE το λεγόμενο Proficiency Cambridge ESOl,  είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο. Το οποίο στην Ελλάδα εκπροσωπείται από το British Council.

Πιστοποιεί την άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, είναι αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος και παρέχει το δικαίωμα απόκτησης επάρκειας διδασκαλίας.

Proficiency CPE

Από το 2013 οι εξετάσεις αποτελούνται από τέσσερα μέρη (papers) και πραγματοποιούνται 2 φορές το χρόνο Μάιο και Δεκέμβριο.

Ενότητα 1η: Reading and Use of English

Διάρκεια: 90 Λεπτά

Μέρη: 7

Μέρος 1ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 8

Περιεχόμενο: (Χρήση της Αγγλικής – κυρίως λεξιλόγιο)

Ένα σύντομο κείμενο με κενά που ακολουθείται από οκτώ ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι υποψήφιοι πρέπει να επιλεγεί η κατάλληλη λέξη ή φράση που θα συμπληρώνει το κάθε κενό.

Μέρος 2ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 8

Περιεχόμενο: (Χρήση της Αγγλικής – κυρίως λεξιλόγιο)

Ένα προσαρμοσμένο κείμενο cloze με οκτώ κενά. Οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν τις κατάλληλες λέξεις ή φράσεις και να συμπληρώσουν τα κενά.

Μέρος 3ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 8

Περιεχόμενο: (Χρήση της Αγγλικής – κυρίως προσφύματα)

Ένα σύντομο κείμενο με οκτώ κενά. Κάθε κενό αντιστοιχεί σε μία λέξη. Δίπλα στο κείμενο παρατίθενται οι ρίζες των λέξεων που λείπουν. Οι υποψήφιοι πρέπει να τις τροποποιήσουν ώστε να σχηματιστούν οι λέξεις που συμπληρώνουν τα κενά.

Μέρος 4ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 6

Περιεχόμενο: (Χρήση της Αγγλικής)

Έξι ερωτήσεις  με μία «εισαγωγική» πρόταση η κάθε μία. Ακολουθείται από μία λέξη- κλειδί και μία πρόταση-απάντηση με ένα κενό. Παίρνοντας ως δεδομένο τη λέξη-κλειδί, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν την πρόταση-απάντηση με 3–8 λέξεις, ώστε να έχει το ίδιο νόημα με την «εισαγωγική» πρόταση.

Μέρος 5ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 6

Περιεχόμενο: Κατανόηση του Γραπτού Λόγου

Ένα κείμενο 700-750 λέξεων  που ακολουθείται από έξι ερωτήσεις κατανόησης κειμένου πολλαπλής επιλογής. Οι υποψήφιοι καλούνται να επιλέξουν τη σωστή απάντηση από τέσσερις επιλογές.

Μέρος 6ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 7

Περιεχόμενο: Κατανόηση του Γραπτού Λόγου

Ένα κείμενο με κενά τα οποία αντιστοιχούν σε παραγράφους οι οποίες βρίσκονται ανακατωμένες μετά το κείμενο. Οι υποψήφιοι πρέπει να εντοπίσουν τη σωστή παράγραφο για κάθε κενό.

Μέρος 7ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 10

Περιεχόμενο: Κατανόηση του Γραπτού Λόγου

Ένα μεγάλο κείμενο (ή μερικά σύντομα) που ακολουθείται από ερωτήσεις πολλαπλής αντιστοίχισης.  Οι υποψήφιοι πρέπει να ταιριάξουν την κάθε ερώτηση με μέρη του κειμένου.

Ενότητα 2η: Writing

Διάρκεια: 90 Λεπτά

Μέρη: 2

Μέρος 1ο

Αριθμός Θεμάτων: 1 (240 – 280 λέξεις)

Περιεχόμενο: Θέμα 1

Οι υποψήφιοι πρέπει να συνοψίσουν σε μία έκθεση τις κύριες ιδέες δύο κειμένων, περίπου 100 λέξεων έκαστο.

Μέρος 2ο

Αριθμός Θεμάτων: 1 (280 – 320 λέξεις)

Περιεχόμενο: Θέματα 2-5

Οι υποψήφιοι επιλέγουν μεταξύ ενός από πέντε θεμάτων, το κάθε ένα όχι πάνω των 70 λέξεων.

Εάν επιλεγεί από τον σπουδαστή ένα από τα θέματα 2-4 ο υποψήφιος  πρέπει να συντάξει άρθρο, επιστολή, αναφορά ή κριτική. 

Εάν επιλεγεί από το σπουδαστή το θέμα 5, ο υποψήφιος πρέπει να συντάξει άρθρο, έκθεση, επιστολή, αναφορά ή κριτική που βασίζεται σε ένα από τα δύο προεπιλεγμένα βιβλία που έχει διαβάσει.

Ενότητα 3η: Listening

Διάρκεια: 40 Λεπτά

Μέρη: 4

Μέρος 1ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 6

Περιεχόμενο: Σύντομες Ηχογραφήσεις

Τέσσερες σύντομες ηχογραφήσεις που δεν συνδέονται νοηματικά μεταξύ τους, διάρκειας περίπου ενός λεπτού η κάθε μία.

Οι ηχογραφήσεις περιλαμβάνουν μονόλογους ή συνομιλίες μεταξύ ομιλητών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν τις ηχογραφήσεις και να απαντήσουν σε δύο ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για κάθε ηχογράφηση.

Κάθε ερώτηση έχει τρεις επιλογές (Α, Β ή C).

Μέρος 2ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 9

Περιεχόμενο: Ακουστικός Μονόλογος

Μονόλογος διάρκειας 3-4 λεπτών.  Οι ερωτήσεις είναι σειρά από ημιτελείς προτάσεις.

Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν την ηχογράφηση και να αναγνωρίσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται (μεμονωμένες λέξεις ή ονοματικές φράσεις) ώστε να συμπληρώσουν κάθε κενό.

Μέρος 3ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 5

Περιεχόμενο: Ακουστικός διάλογος

Ηχογράφηση που περιλαμβάνει διάλογο μεταξύ ομιλητών διάρκειας 3-4 λεπτών. Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν την ηχογράφηση και να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής με τέσσερις επιλογές η κάθε μία.

Μέρος 4ο

Αριθμός Ερωτήσεων: 10

Περιεχόμενο: Σύντομοι Μονόλογοι

Πέντε σύντομοι μονόλογοι που συνδέονται νοηματικά μεταξύ τους, διάρκειας περίπου 35 δευτερόλεπτα έκαστος. Οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σε δύο ασκήσεις πολλαπλής αντιστοίχισης. Η κάθε άσκηση περιλαμβάνει οκτώ επιλογές από τις οποίες οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν τις πέντε ορθές.

Ενότητα 4η: Speaking

Διάρκεια: 16 Λεπτά ανά ζευγάρι υποψηφίων

Μέρη: 3

Μέρος 1ο

Περιεχόμενο: Προφορικές Ερωτήσεις

Συζήτηση του εξεταστή με κάθε υποψήφιο ξεχωριστά (προφορικές ερωτήσεις).

Μέρος 2ο

Περιεχόμενο: Διάλογος

Διάλογος μεταξύ των δύο υποψηφίων. Δίνονται οδηγίες στους υποψηφίους με γραπτά και προφορικά ερεθίσματα που χρησιμοποιούνται σε άσκηση λήψης απόφασης (decision-making task).

Μέρος 3ο

Περιεχόμενο: Ατομική Παραγωγή Λόγου

Ατομική, εκτεταμένη παραγωγή λόγου από κάθε υποψήφιο που ακολουθείται από συζήτηση πάνω σε θέματα σχετικά με την ατομική παραγωγή λόγου. Δίνεται σε κάθε υποψήφιο μια γραπτή ερώτηση που πρέπει να απαντήσει. Ο εξεταστής καθοδηγεί συζήτηση για να εξερευνήσει περαιτέρω τα θέματα της ατομικής παραγωγής λόγου.

Proficiency – Ποιο επιλέγω τελικά;

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το ποιο επιλέγεις από όλα τα Proficiency που υπάρχουν είναι θέμα χρήσης του πτυχίου και κύρους που χρειάζεται να έχεις από αυτό.

Η επιλογή είναι καθαρά προσωπική επιλογή.  Η βοήθειά μας στην επιλογή σου είναι δεδομένη.  Μια και οι χιλιάδες σπουδαστές - απόφοιτοι από το κέντρο μας, μας επιτρέπει να συμβουλεύουμε έγκυρα.

Proficiency Michigan VS Proficiency Cambridge

Δύο πολύ καλά πτυχία με παγκόσμιο κύρος που έχουν τις διαφορές τους, ακόμα και στον τρόπο εξέτασης (βλέπε παραπάνω).

Τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν είναι:

ΥΠΕΡ

Michigan  – Εξετάζεται με ασκήσεις πολλαπλής επιλογής.  Η εξέταση είναι σύντομη και δεν κουράζει τον εξεταζόμενο. Τα κείμενά του  όσον αφορά τη θεματολογία είναι πιο απλά. Είναι η πιστοποίηση που ταιριάζει περισσότερο στους Έλληνες μαθητές και βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι μπορεί να συνδυαστεί με το  πιστοποιητικό MSU χωρίς πρόβλημα.

Cambridge  –  Δίνεται αρκετή ώρα ώστε ο εξεταζόμενος να μπορέσει να απαντήσει όσο καλύτερα γίνεται.  Στο listening ο υποψήφιος ακούει τα πάντα 2 φορές. Δεν εξετάζεται άμεσα το λεξιλόγιο. Αν ο υποψήφιος γράψει μεταξύ 180-199 του χορηγείται πιστοποιητικό επιπέδου C1.

ΚΑΤΑ

Michigan – Η ταχύτητα παίζει κεντρικό ρόλο αφού μέσα σε 30 λεπτά για παράδειγμα θα πρέπει  ο σπουδαστής να παραδώσει μια έκθεση.

Cambridge – Είναι  απαιτητικό και χρειάζεται βαθιά γνώση γραμματικής και λεξιλογίου.

Σχόλιο: Για όλους τους παραπάνω λόγους οι ενήλικοι σπουδαστές στο κέντρο μας επιλέγουν σταθερά κάθε χρόνο το  Michigan Proficiency online ή Michigan Proficiency σε φυσικά τμήματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης . Επίσης βοηθάει πολύ στην επιλογή τους αυτή το γεγονός ότι με τα προγράμματα σπουδών του κέντρου ΤΖΑΝΕΤΟΣ μπορούν εύκολα να το συνδυάσουν με το MSU (Michigan state University Proficiency) και να έχουν 2 επιλογές στη διάθεσή τους!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του κέντρου μας στο τηλέφωνο 210 33 04 535 προκειμένου να κλείσετε ένα ραντεβού δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος θα σας λύσει όλες τις απορίες.

Ενναλακτικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

LOWER PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

LOWER PLACEMENT TEST

Click Here

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ!

PROFICIENCY PLACEMENT TEST

Click Here

Ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις

Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές μας, που μας χαρίζουν σταθερά κάθε χρόνο  ποσοστά επιτυχίας άνω του 90% στις εξετάσεις του MICHIGAN PROFICIENCY και ECPE – MSU, σε χρόνο ρεκόρ (8μηνη προετοιμασία), χωρίς αποκλεισμούς και παρατάσεις σπουδών!!

ΑΓΓΛΙΚΑ ONLINE

ΓΑΛΛΙΚΑ ONLINE

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ONLINE

ΙΤΑΛΙΚΑ ONLINE

Δείτε ακόμα...

Τα 85 τμηματα πανεπιστημίων που χορηγούν απευθείας μεταπτυχιακό τίτλο | Η ενημέρωσή σου σε όλα τα θέματα που σε αφορούν | Τζανέτος Κέντρο ξένων γλωσσών Ενηλίκων
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

85 Τμήματα ΑΕΙ θα χορηγούν απευθείας τίτλο master στους αποφοίτους

85 Τμήματα 16 ελληνικών Πανεπιστημίων χορηγείται απευθείας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στους προπτυχιακούς αποφοίτους και στην αντίστοιχη ειδικότητα κι όχι προπτυχιακός τίτλος. Ο Νόμος για τα

Περισσότερα »

Επικοινωνία

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Email

info [at] tzanetos.eu

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 Τζωρτζ 26 Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα Τ.Κ. 106 82.